“Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν” του Μπέρτολτ Μπρεχτ από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ

Ένα από τα κορυφαία έργα της της παγκόσμιας δραματουργίας, τρυφερό, αλλά συνάμα σκληρό και ρεαλιστικό

Η ΕΘΑΛ ανεβάζει στις 12 Μαρτίου 2019 το αριστουργηματικό έργο του Μπέρολτ Μπρεχτ, Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν. Ένα από τα κορυφαία έργα της της παγκόσμιας δραματουργίας, τρυφερό, αλλά συνάμα σκληρό και ρεαλιστικό, «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» αποτελεί το έργο του Μπρεχτ, με τις περισσότερες απευθύνσεις στο κοινό. Στο κέντρο του βρίσκεται ένα ηθικό πρόβλημα: Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων;

Το  έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άδωνι Φλωρίδη, σκηνικά/κοστούμια Ηλέκτρας Κυθραιώτου, μουσική σύνθεση Δημήτρη Σπύρου, χορογραφίες Αριάνας Μαρκουλίδου και σχεδιασμό φωτισμών Σεσίλιας Τσελεπίδη. Πρωταγωνιστούν οι Ήβη Νικολαϊδου, Μυρτώ Κουγιάλη, Μαρίνα Βρόντη, Βάρσια Αδάμου, Αντρέας Κουτσούμπας, Παναγιώτης Μπρατάκος, Στέλιος Καλλιστράτης και Αντρέας Λουκά.

Το έργο
Τρεις θεοί έρχονται στην πόλη Σετσουάν, ταλαιπωρημένοι και απογοητευμένοι με την ανθρωπότητα, ψάχνοντας έναν καλό άνθρωπο. Όλοι τους κλείνουν την πόρτα. Η μόνη που τους προσφέρει καταφύγιο είναι η νεαρή πόρνη Σεν Τε. Την ανταμείβουν για την φιλοξενία της με χρήματα για να ανοίξει ένα μικρό καπνοπωλείο. Αλλά η γενναιοδωρία και η καλοσύνη της, σε συνδυασμό με την απληστία και ανηθικότητα των συμπολιτών της, την φέρνουν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Έτσι η Σεν Τε αναγκάζεται να εφεύρει ένα alter ego, τον αμείλικτο, στυγνό επιχειρηματία Σούι Τα, για να ορθοποδήσει η επιχείρησή της. Ο έρωτάς της για τον πιλότο Γιανγκ Σουν την φέρνει αντιμέτωπη με καινούργιους κινδύνους και διλήμματα. Στην εποχή της οικονομικής εκμετάλλευσης ο αλτρουισμός είναι ελάττωμα και η Σεν Τε είναι βαθειά διχασμένη. Αλλά όταν μένει έγκυος όλα αλλάζουν: είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για το παιδί της.

Avant Premiere: Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, στις 8.30μ.μ
Επίσημη Πρεμιέρα: Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στις 8.30μ.μ
Παραστάσεις: 15, 16, 19, 20, 22, 23 Μαρτίου στις 8.30μμ και 17, 24 Μαρτίου στις 6.30μμ στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ

Πληροφορίες/κρατήσεις: 25877827

Τεχνοχώρος Ε.Θ.Α.Λ.
1213ΜΑΡ
Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, ακίνητα Δήμου Λεμεσού-κτίριο ΣΑΛΑ
See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top