Βιβλία που περιμένουν καρτερικά στη βιβλιοθήκη | Πάστα Φλώρα

Αγαπημένη συνήθεια των αναγνωστών είναι να αγοράζουν βιβλία που τους κεντρίζουν την προσοχή, μετά να έρχονται αλλά που τους ενθουσιάζουν, τα αγοράζουν κι αυτά και πάει λέγοντας. Νέα βιβλία προστίθενται συνεχώς στην ήδη γεμάτη βιβλιοθήκη μας, θέληση υπάρχει, χρόνος όχι πάντα κι έτσι μένουν εκεί καρτερικά να περιμένουν πότε θα έρθουν στα χέρια μας.

Εν όψει καλοκαιριού, που για κάποιους από εμάς υπάρχει λίγος περισσότερος ελεύθερος χρόνος από τον χειμώνα, σκοντάφτουμε εσκεμμένα πάνω σε αυτά και βρίσκουμε επιτέλους την ευκαιρία να τα διαβάσουμε.

Αρκετά βιβλία του αγαπημένου Jo Νesbo και συγκεκριμένα «Ο γιός», η «Νέμεσις» και ο «Μάκβεθ» είναι εδώ και πολύ καιρό στο πάνω ράφι της βιβλιοθήκης, χωρίς να έχουν ακόμα μετακινηθεί από εκεί. «Όταν όλα έχουν ειπωθεί» της Ανν Γκρίφιν είναι ένα βιβλίο στο ίδιο ράφι κι αυτό που σίγουρα θα διαβαστεί το καλοκαίρι, καθώς ενστικτωδώς με είχε γοητεύσει, όταν είχε κυκλοφορήσει.

«Η άλλη Γκρέις» της Μάργκαρετ Άτγουντ και «Το κουκλόσπιτο» της Tessie Hurton περιμένουν κι αυτά τη σειρά τους. Με είχε γοητεύσει η υπόθεση και των δύο αυτών βιβλίων. Εν συνεχεία, το βιβλίο με τίτλο «Ξέχασέ με» της Clare Macintosh είναι κι αυτό εδώ και καιρό στη βιβλιοθήκη.

Από Έλληνες συγγραφείς δεν υπάρχουν αδιάβαστα, καθώς είναι αυτά με τα οποία καταπιάνομαι αμέσως μόλις τα προμηθευτώ. Εντός ημερών λοιπόν,  ξεκινάω  τις «Κουκκίδες» του δασκάλου Αντώνη Καλογήρου και πρόσφατα  ήρθαν στα χέρια μου «Το Δώρο 2» του Στέφανου Ξενάκη, καθώς και το «Κόντρα στο κύμα» της Αλκυόνης Παπαδάκη, λίγες μέρες αφότου κυκλοφόρησαν. Αυτά δεν τοποθετήθηκαν στη βιβλιοθήκη ,δεν θα προλάβουν, βλέπετε οι αδυναμίες δεν κρύβονται.

Εσείς έχετε βιβλία που σας περιμένουν καρτερικά στη βιβλιοθήκη σας;

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top