Αέναος Κύκλος | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Μιλένα Βλασσοπούλου

Κάποιες φορές νιώθω επαρκής. Κάποιες φορές νιώθω έτοιμη να διώξω ότι δεν μου δίνει χαρά και αυτοπεποίθηση. Κάποιες άλλες φορές κοιτάζομαι στον καθρέφτη και δεν με αναγνωρίζω. Σκέφτομαι πως δεν είμαι αρκετά “φωτεινή” να βγω και να αντιμετωπίσω τον κόσμο.

Είναι κάποιες μέρες σκιερές, χωρίς αέρα, αποπνικτικές σαν ένα δωμάτιο γεμάτο με μυρωδιές τσιγάρου. Είναι κάποιες μέρες τόσο όμορφες που δεν θες να τελειώσουν οι ώρες τους, ψάχνεις αφορμές να νιώσεις λίγο ακόμα, να μη φύγεις από την ευτυχία της στιγμής. Παρόλα αυτά, καθημερινά κουβαλάς τον ίδιο εαυτό με τα καλά και τα στραβά του.

Τον φροντίζεις και τον οδηγείς στα όρια του ίσα ίσα για να διασκεδάσεις τα χαιρέκακα βλέμματα του κόσμου. Ο εαυτός σου σε ανέχεται όπως και συ. Έχει άμυνες και σε προστατεύει σαν ασπίδα.

Υπάρχουν τόσοι βέβηλοι εκεί έξω που προσπάθησαν να σπάσουν κάθε προστατευτικό δίχτυ που έχεις φτιάξει και δείχνουν με το δάχτυλο την κατάντια σου. Προσπάθησαν πολλοί στο παρελθόν να αμαυρώσουν τη ψυχή σου με βρώμικα χέρια και κακές αναμνήσεις. Δεν ξέρω γιατί μη με ρωτάς.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι κατάφερα να κρατήσω το κεφάλι μου ψηλά. Προσπάθησα να μη πληγώσω κανέναν μα δεν γίνεται στη πραγματικότητα. Όλα είναι ένας αέναος κύκλος για αυτό πρόσεξε ποιον αδικείς και με ποιον τρόπο.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top