Φιλόσοφος της νέας εποχής | Πάστα Φλώρα

Τι είναι το Facebook φίλη μου;

Θα σου πω τι είναι…μισό λεπτό γιατί οι σκέψεις με κουράζουν καθημερινά.

Είναι ένας χώρος για να αναρτείς την τέχνη σου και τις καλλιτεχνικές σου δημιουργίες…!

“Είναι τέχνη αυτό; Γιατί δείχνεται όλη την ώρα; Γιατί υπάρχουν ανώμαλοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν ανθρώπους που αγαπούν να αγγίξουν τα όρια του εαυτού τους; Γιατί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αυτό που προβάλλεται και το μυαλό τους ταξιδεύει αλλού; Γιατί δεν εκτιμάται η προσπάθεια, ο πόνος, η στιγμή και το μάτι θα κολλήσει σε ένα στήθος, σε ένα γυμνό σώμα που εκφράζεται αλλά η φαντασία τους καλπάζει σε διεστραμμένους κόσμους;”

Σαν πολλά δεν με ρωτάς; Απλά σου είπα τον λόγο ύπαρξης αυτού του ιντερνετικού βιβλίου!

“Μα δεν τα βλέπω αυτά που λες…βλέπω κακία, ζηλοφθονία, μίσος, καταστροφή ανθρώπινων σχέσεων…βλέπω ψεύτικες ζωές να προβάλλονται μέσα σε μια ονειρική ουτοπία για ένα like, μια καρδούλα, ένα γουάου. Τι να τα κάνω όλα αυτά αν δεν εκτιμάται αυτό που κάνω; Τι να τους κάνω τους γύρω μου αν σε μια χαζομάρα που θα γράψω μια στιγμή τρέξουν όλοι να σχολιάσουν ενώ την τέχνη μου την προσπερνούν;”

Τελικά σου αρέσει αυτό το μέσον ή όχι;

“Από τη μια θέλω να τα διαγράψω όλα να ησυχάσω, δεν μ’αρέσει η αναπαραγωγή της βίας, της κακομοιριάς, του οτιδήποτε που ακούν ή βλέπουν εδώ μέσα”.

Γιατί πιστεύεις ότι το κάνουν αυτό; Γιατί δεν ασχολούνται με τα όμορφα πράγματα της δημιουργίας;

“Γιατί τελικά το facebook είναι ένα μέσον που ο καθένας βλέπει τον εαυτό του όπως δεν μπορούσε να καταφέρει να τον δημιουργήσει στην πραγματικότητα. Δεν αγάπησαν τον εαυτό τους στην πραγματική ζωή και αφέθηκαν να δημιουργήσουν έναν εαυτό αρεστό, έναν εαυτό που πάντα ονειρεύονταν ενώ στ’ αλήθεια το πνεύμα τους αργοπεθαίνει μέσα σε αυτόν τον φαύλο κύκλο του συστήματος”.

Πικρά τα λόγια σου μα πιστεύεις ότι έτσι είναι;

“Έτσι είναι δυστυχώς φίλε μου η πραγματικότητα. Παρατηρώ γύρω μου πολλά και δεν μιλάω. Είμαι ήσυχη και δεν γουστάρω να μπλέκομαι. Ίσως να είμαι ένας φιλόσοφος της νέας εποχής… ίσως να μην με καταλάβει ποτέ κανείς…μα δεν βαριέσαι θα γράφω μέχρι το τέλος του κόσμου!”

Γράφει η Ελλάδα Κράλλη

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top