Ιθάκη | Πάστα Φλώρα

Καλοκαίρι 2020.

Έξω έχει σχεδόν 40 βαθμούς, η πόλη καίει, αλλά όπως πάντα κινείται με ιλλιγιώδεις ρυθμούς. Παρατηρείται μια μείωση των αυτοκινήτων, όχι ακόμα σημαντική. Άλλωστε, οι άνθρωποι φοβούνται. Πάντα είχαν τον φόβο μέσα τους, για το οτιδήποτε. Μόνο που τώρα έχουν και την κατάλληλη δικαιολογία, για να ξεφύγουν από όλα όσα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν κατάματα.

Η ιστορία αρχίζει εκείνο το μεσημέρι καταμεσής του Ιουλίου, να τον βρίσκει- όπως πάντα-κολλημένο στη Κηφησίας, με το air condition χαλασμένο. Εδώ και ένα μήνα λέει να το φτιάξει και όλο κάτι του τυχαίνει. Αναβλητικότητα. Αυτός ακριβώς είναι ο όρος που τον χαρακτηρίζει. Δεν το κάνει επίτηδες, έτσι είναι φτιαγμένος. Μετά τους 2 μήνες καραντίνας, όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Η ψυχολογία του πεσμένη από πριν, απέφευγε να μιλάει με τους φίλους του, κλείστηκε στον εαυτό του, ανέβαλλε τα πάντα. Όλα είχαν παγώσει. Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν οι λίγες μέρες διακοπών που θα έκανε. Είχε αποφασίσει να φύγει μετά τον 15Αύγουστο. Προορισμός του, η Ιθάκη.

Πολλαπλές οι ερμηνείες για την επιλογή του αυτή. Χωρίς να το ξέρει και ο ίδιος στην ουσία, επιζητούσε μέσα του την αλήθεια και τα θέλω του για την ζωή του. Έχοντας περασει από αρκετές τρικυμίες τα τελευταία χρόνια σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, ήξερε πως ήρθε η στιγμή να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του. Όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πότε έχουν φτάσει στο τελευταίο σκαλί, όταν ο γκρεμός βρίσκεται από κάτω.

Η ιστορία του τελείωνει, κάποια χρόνια μετά. Την βρήκε την Ιθάκη του, ευτυχισμένος, σε ένα μπαλκόνι με θέα το γαλάζιο, μακριά από όσα τον φόβιζαν. Δεν είναι πια αναβλητικός. Άλλωστε, η ζωή είναι μικρή για να περιμένουμε την επόμενη στιγμή.

Έφη Καράμπελα

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top