Όλοι ίδιοι σε έναν κόσμο φτιαγμένο για διαφορετικούς | Πάστα Φλώρα

Παρατηρώντας τον κόσμο στους δρόμους, το ντύσιμο, τη συμπεριφορά, τις τάσεις που όλοι έχουν βαλθεί μανιωδώς να ακολουθούν θα αναρωτιόταν κάποιος αν μπορεί να ξεχωρίσει ανάμεσα στο πλήθος. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί και όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό είναι πραγματικότητα. Η μοναδικότητα όμως έρχεται αντιμέτωπη με την κυρίαρχη τάση να ακολουθούμε και να υιοθετούμε συμπεριφορές και μοτίβα που στην ουσία λόγω της προβολής τους έχουν ισχυροποιηθεί και εδραιωθεί.

Όσο κι αν προσπαθούμε να το αμφισβητήσουμε, όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε πέσει στην παγίδα της μαζοποίησης, έστω και ασυνείδητα. Ας σκεφτούμε για παράδειγμα πόσες φορές έχουμε αγοράσει ένα ρούχο επειδή ήταν μόδα ή πόσες φορές έχουμε διασκεδάσει σε μαγαζιά που είναι «talk of the town». Προφανώς, όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά, αφού επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον μας.

Το μήνυμα κρύβεται αλλού, στον τρόπο που προσπαθούμε να μιμηθούμε «πρότυπα» αφήνοντας κατά μέρος τη δική μας μοναδική προσωπικότητα. Η καλλιέργεια της προσωπικότητας και η συνεχής βελτίωσή της θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους ανεξαιρέτως. Το μυστικό είναι η απελευθέρωση από τα δεσμά της μάζας. Σημασία δεν έχουν τα πρότυπα και οι νέες τάσεις που μας επιβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά η δική μας βούληση.

Ίσως ένας από τους βασικότερους λόγους που συντηρείται το μοτίβο της μάζοποίησης είναι το γεγονός ότι η έννοια της διαφορετικότητας έχει επιφορτιστεί με αρνητικό πρόσημο. Ο φόβος του να διαφέρεις και να βρεθείς στο επίκεντρο της προσοχής οδηγεί τους περισσότερους στο να ακολουθούν την μάζα. Κι όμως, ο κόσμος είναι φτιαγμένος για διαφορετικούς ανθρώπους, ακόμη κι αν επιμένουμε στην ομοιότητα. Μη φοβάσαι να είσαι ο εαυτό σου! Γίνε διαφορετικός σε έναν κόσμο ίδιων ανθρώπων.

Μαρία Μωραΐτη

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top