Ουδέτερος παρατηρητής | Μιλένα Βλασσοπούλου

Έχεις νιώσει ποτέ την ανάγκη να γίνεις ουδέτερος παρατηρητής;

Να βρίσκεσαι σε μια γεμάτη αίθουσα κινηματογράφου και να νιώθεις την ανάγκη να συνυπάρξεις με το μυαλό σου μόνο. Έστω και για λίγα λεπτά. Σκέψου να τους κοιτάς όλους από ψηλά.

Σαν να πετάς πάνω από το σώμα σου, μόνο που το μυαλό σου ταξιδεύει. Άραγε αυτός που κάθεται δίπλα σου να αγαπιέται;

Άραγε να υπάρχει κάποιος στη ζωή του να τον νοιάζεται; Δεν σκέφτομαι από περιέργεια ή έχοντας στο νου μου κάτι συγκεκριμένο. Απλά όταν βρίσκεσαι έξω από τη γυάλα που διαδραματίζονται τα γεγονότα της ζωής σου, τα βλέπεις αλλιώς. Βλέπεις μια γεμάτη αίθουσα, γεμάτη χαμόγελα. Μα σκέψου!

Πόσα από αυτά τα χαμόγελα προέρχονται από αληθινή ευτυχία ή χαρά της στιγμής; Άραγε αυτό το χαμόγελο να κρύβει πόνο, λύπη., απογοήτευση; Κανείς δεν ξέρει. Μάθαμε να προσποιούμαστε ότι δεν πονέσαμε ποτέ και τα κρύβουμε όλα πίσω από ένα χαμόγελο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι χαρούμενος σ’ αυτή τη περίοδο της ζωής σου.

Φυσικά και είσαι, αυτό λέω στον εαυτό μου γιατί ισχύει. Μπορεί οι άνθρωποι να ξεπερνιούνται αλλά ποτέ δεν ξεχνάς το πως σε έκανε να νιώσεις κάποιος. Όχι απαραίτητα αγάπη, έρωτα ή τρυφερότητα. Όχι. Είναι και αυτά τα ντουλαπάκια του μυαλού που σου θυμίζουν τόσα. Σου θυμίζουν ότι άφησες κάποιον, έτσι απλά να καταπατήσει όσα ένιωσες, την καλύτερη σου πρόθεση για μια ήρεμη ζωή. Τους άφησες να νιώσουν δυνατοί κάνοντας σε συναισθηματικά κουρέλι. Έτσι για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Μα πόσο τους λυπάμαι.

Γιατί αυτοί δεν θα αγαπηθούν ποτέ ξανά από αυτούς που καταπάτησαν.

Ποτέ πια!

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top