Σύγχρονες Μέδουσες | Πάστα Φλώρα

Σύγχρονες Μέδουσες

Σύγχρονες Μέδουσες

Σαν ανθρώπινα όντα κινούμαστε στο χωροχρόνο, ποια θέση όμως καταλαμβάνουμε σε αυτόν; Πώς θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν ή να αντιμετωπίζουμε τους γύρω μας; Τι μας προσφέρουν τα συναισθήματα; Γιατί να διαισθανόμαστε την ενέργεια κάποιου άλλου και όχι μόνο την δίκη μας;

Εύλογα ερωτήματα μου δημιουργούνται, αντιμέτωπη στην καθημερινότητα μου με άτομα που μου ρουφάνε την ενέργεια, σαν την μέδουσα που πέτρωνε οποίον την κοιτούσε! Μέδουσα! Έτσι , έτσι θα ονομάσω αυτό τον τύπο ανθρώπων που ξεδιψούν με την θετική ενέργεια των άλλων.

Γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι μάλλον κενοί, κενοί από ελπίδα, θα έλεγα. Ελπίδα για έναν πιο ωραίο άνθρωπο. Μην έχοντας αυτή την ελπίδα, μισούν τον ίδιο τον άνθρωπο. Πόσο ειρωνεία όμως; Να μισείς την ίδια σου τη φύση.

Σίγουρα θα έχουν βρεθεί άνθρωποι σαν και αυτούς στον δρόμο σας, έχοντας όλοι τους κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Κάποιοι Θα συζητούν συνεχώς για άλλους. Αντλώντας κάθε δύναμη και ευχαρίστηση από τον πόνο των άλλων.

Μην γίνεστε συμμέτοχοι σε αυτό ακούγοντας τους. Υπάρχουν κάποια κριτήρια για να δούμε αν αυτό που επιλέγουμε να ακούσουμε θα είναι για καλό σκοπό σύμφωνα με τον αρχαίο φιλόσοφο Σωκράτη.

Η αλήθεια. Είναι αυτό ακούμε αληθές;
Η καλοσύνη. Είναι αυτό που πρόκειται να ακούσουμε κάτι καλό για τον άλλον;
Η χρησιμότητα. Θα μας φανεί χρήσιμο σε κάτι αυτό που θα ακούσουμε;

Επομένως, η επιλογή είναι δίκη σου αν θα γίνεις έρμαιο του κουτσομπολιού ή αν σταθείς στο ηθικό ύψος σου να το διακόψεις. Πέρα όμως από τους δυναμικούς αυτούς τύπους υπάρχουν και οι άνθρωποι που λυπούνται για όλα!

Η κατάσταση θύμα,που είναι συνεχώς με ένα παράπονο και θλίψη για τη ζωή τους. Όλα τους πάνε στραβά και μαζί με αυτούς και η διάθεση η δίκη σου. Αν έχεις τη δύναμη γίνε μια θετική επιρροή για εκείνους προσεχτικά όμως να μην σε κατατροπώσει η απογοήτευση τους. Συνήθως τα αρνητικά συναίσθημα λόγω του ρυθμού της αστικής ζωής,μας επηρεάζουν ευκολότερα βρες τρόπους να παλεύεις σε αυτή τη μάχη.

Και εκεί που παίρνεις ανάσα και λες, εντάξει δεν έχω να αντιμετωπίσω και πολλούς! Τσουπ! Με συνοπτικές διαδικασίες ξετρυπώνουν από την σπηλιά, οι ζηλόφθονες, οι αλαζόνες, οι εκμεταλλευτές, αποζητώντας από σένα υποχθόνια ότι τους ευχαριστεί. Φυσικά όταν υπάρξει και ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών σε κάποιους, καλύτερα να μην τα βάλεις μαζί τους.

Όχι τίποτα άλλο μετά ούτε ξεματιάσματα δεν θα πιάνουν! Μακρυά και αγαπημένοι λοιπόν με τις σύγχρονες μέδουσες.

Θα βρίσκονται γύρω μας αναπόφευκτα, το θέμα είναι όμως πώς εμείς θα παραμείνουμε ανέγγιχτοι από τις αρνητικές τους ενέργειες. Αυτό όμως δεν είναι και το μυστικό για όλα; Πώς θα μένουμε ανεπηρέαστοι από κάθε αρνητική αλλαγή;

Εσείς λοιπόν εκεί έξω που τα βρίσκεστε σκούρα με τέτοιου τύπου ανθρώπους μείνετε ψύχραιμοι και συγκεντρωθείτε σε αυτό, να έχετε στη ζωή σας εκείνους που σας γεμίζουν θετική ενέργεια ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που βιώνουν οι ίδιοι. Για εσάς που μας στοιχειώνετε ανελέητα έχω μια θερμή παράκληση…

Αγάπη, αγάπη πρώτα για τον εαυτό σας και έπειτα για τους δόλιους που είναι τριγύρω σας! Τίποτα δεν μας διαχωρίζει με τον διπλανό μας, αρκεί να καταλάβουμε ότι ο καθένας είναι μοναδικός.

Μαρία Γεωργαλή 

 

Διαβάστε Ακόμη: Εντατικό σεμινάριο, Ο καθρέφτης του Σώματος

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top