Τα “χαλιά” τα μαζέψαμε; | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Αγγελική Λιανού

Επίκαιρο δε το λες από την μία, από την άλλη δεν έχουν περάσει και πολλές μέρες από τότε που κανόνισα να έρθουν να τα πάρουν για φύλαξη & καθαρισμό ώστε να μου τα επιστρέψουν καθαρά και περιποιημένα. Ένα τηλεφώνημα είναι άλλωστε… και νομίζουμε ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Όμως τι συμβαίνει όταν τα «χαλιά» τα έχουμε κατά κόρον στη ζωή μας? Όταν αποτελούν την πιο άμεση και εύκολη λύση απόκρυψης θεμάτων που δε θέλουμε καν να αντικρίσουμε , πόσο μάλλον να επιλύσουμε? Στη περίπτωση αυτή ποιος αναλαμβάνει τον καθαρισμό?
Ναι, για αυτά τα.. «χαλιά» μιλάω… τα τόσο πολύχρωμα και πλουμιστά, πόσο μεγάλος ο πειρασμός όταν είσαι απαίδευτος συναισθηματικά, να τοποθετήσεις και να κρύψεις εκεί ότι φοβάσαι! Μοιάζει η ιδανική λύση…
Πολλές είναι οι φορές που αποφεύγουμε να ανοίξουμε συζήτηση για πράγματα που μας ενοχλούν, που για δευτερόλεπτα έστω, τα νιώθουμε σαν μικρά αγκαθάκια στην ψυχή μας. Σε κάθε μας σχέση, γονεϊκή, φιλική, ερωτική, τα αγκάθια αυτά υφίστανται, μαζεύονται, δημιουργούν βουνά συναισθηματικής φόρτισης, απόρριψης, αποδοκιμασίας, έλλειψη εμπιστοσύνης, ειρωνείας, ανειλικρίνειας ..μα ευτυχώς, υπάρχει ένα χαλί που καλύπτει την βρωμιά μας!
Η σειρά που τοποθέτησα το είδος των σχέσεων δεν είναι τυχαία, η γονεϊκή προσέγγιση στο θέμα παίζει τον βασικότερο ρόλο, καθώς το κάθε παιδί έχει έμφυτη την τάση να μιμείται συμπεριφορές. Όταν ο συναισθηματικός μας κόσμος μάθει από νωρίς να μην έχει παρωπίδες, να μπορεί να εκφράσει μέσω του διαλόγου την δυσαρέσκεια του σε κάποιο εισερχόμενο μήνυμα τότε η τακτική αυτή θα συνεχιστεί μετέπειτα στο φιλικό μας περιβάλλον και φυσικά και στις ερωτικές μας σχέσεις!

Πόσο πιο υγιές από το να μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα και να υπερασπιστείς την ψυχική σου ακεραιότητα γνωστοποιώντας μέσω του διαλόγου την μη αποδοχή μιας ενοχλητικής συμπεριφοράς.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ μας, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο, την βάση ανάπτυξής της, την διατήρηση και την βιωσιμότητα αυτής!

Τα χαλιά λοιπόν, (χωρίς εισαγωγικά, αυτή τη φορά), ας τα βάλουμε καλό χειμώνα πάλι, μόνο στο σπίτι μας, καθαρά και περιποιημένα. Ας διατηρήσουμε την άνοιξη στο μέσα μας, έχοντας φροντίσει για την διαφάνεια και την καθαρότητα που πρέπει να διέπει την ζωή μας!

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top