Θα σου μιλήσω για τον “Δαιμονιστή” του Κορτώ αντί για μια κοινότυπη ερωτική επιστολή | Σταμάτης Παρασκευάς

 

Κάθε ερωτική επιστολή που σέβεται τον εαυτό της ακολουθεί τουλάχιστον το τυπικό μιας επιστρολής, έτσι; Όπως “αγαπητέ, τάδε, σου γράφω…” και τα λοιπά.

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ, αν και ήδη πλατείασα εξηγώντας σου γιατί δεν είπα τα κλασικά, τη στιγμή που ήδη έχω γράψει περισσότερα… αλλά (με) ξέρεις!

Δεν επικαλούμαι τον Αύγουστο Κορτώ ως αυθεντία, αλλά σαν να τρυπώνουν έργα του στις στιγμές εκείνες που μπορώ να ταυτιστώ σχεδόν τέλεια! Όπως τότε με τον “Ραμπαστέν” τον Αύγουστο του 2015, που ελπίζω να θυμάσαι μέσες άκρες την ιστορία, για να μην πολυλογίσω πάλι!

Στον “Δαιμονιστή”, ένας δαιμονιστής (αρχαία φυλή καταραμένη στην ανηδονία και ανοργασμία, καταδικασμένη κατά την σεξουαλική επαφή να φεύγει από το ένα σώμα που ενοικούσε στο άλλο κατά την πρώτη επαφή) ερωτεύτηκε, μα ατύχησε. Όχι πολλές λεπτομέρειες!

Προσπάθησα να στο εξηγήσω πολλές φορές από κοντά, αλλά σχεδόν ποτέ δε μ’ άφηνες!

Και να τώρα, αυτό το μικρό γράμμα κάπως να εκτονώσει αυτό που θέλω να σου πω. Ίσως να είναι μια προσωρινή ή λίγο πιο μόνιμη (σαν κουσούρι ύστερα από ατύχημα ή εγκεφαλικό ή δεν ξέρωγω τι) “βλάβη”, αυτή η ανηδονία που πιστεύω πως (θα) νιώθω με ένα άλλο κορμί πέρα από το δικό σου. Θα ‘θελα πολύ να διαβάσεις αυτό το βιβλίο και εκεί θα με βρεις πλήρως να (σου) μιλάω.

Κάθε ερωτική επιστολή κλείνει με κάτι σχετικό με αγάπη ή αφιέρωση νου και σώματος, όμως αυτή θα κλείσει έτσι:  Με την ισόβια ανηδονία κι ανοργασμία που ελπίζω να σπάσω σαν ξόρκι στο μέλλον,

Σταμάτης.

 

ΥΓ: Να ξέρεις πως αν ήμουν δαιμονιστής θα είχα ήδη αλλάξει κορμί, ζωή και τα συναφή. Και σκέφτομαι, πως ο “έρωτας” ίσως να ‘ναι μια τέτοια προσομοίωση “δαιμονιστών”, που αλλάζεις λίγο κορμί, αν είσαι τυχερός κι ενωθείς.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top