Εσύ κάνεις ποιοτικές σχέσεις; | Πάστα Φλώρα

Οι σχέσεις είναι δύσκολες, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Φιλικές ή ερωτικές, χρειάζεται να στηρίζονται σε εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, ανιδιοτελή αγάπη, αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση, ώστε να οικοδομηθούν επάνω σε πολύ γερά θεμέλια. Η ανθρώπινη επαφή, αποτελεί τη βασική ανάγκη των ανθρώπων, αφού η επικοινωνία με τους άλλους, χαρίζει σιγουριά, αυτοπεποίθηση και κάνει το άτομο να αισθάνεται ότι έχει ενσωματωθεί κάπου που τον αποδέχονται για αυτό που πραγματικά είναι. Κάποιες φορές, όμως, μετράμε την ποσότητα και όχι την ποιότητα, δηλαδή επιθυμούμε να έχουμε παραπάνω άτομα στον κοινωνικό μας κύκλο, αδιαφορώντας για την ποιότητα που αυτά έχουν, ενώ δεν επικεντρωνόμαστε στο τι μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτούς.

Ποια είναι τα βασικά συστατικά μιας ποιοτικής σχέσης;

Θεματολογία

Μην είσαι μονοδιάστατος. Βρες παραπάνω από ένα θέμα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν κίνητρα για να “ξετυλιχθεί” μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον συνομιλητή σου. Χιουμοριστικά, σοβαρά, ακόμα και χαζά όλα έχουν τη θέση τους στη ζωή σου. 

Συχνότητα

Ναι, δεν είναι εύκολο μέσα στην καθημερινότητα να διατηρηθεί μία διαρκής επαφή. Θα υπάρξουν διαλείμματα, θα υπάρχει διαφορά στο ωράριο, θα υπάρχουν μέρες δύσκολες ή και άλλες που θα θέλεις να αποσυρθείς. Αυτό όμως που είναι το κριτήριο είναι το πόσο συχνά αναζητάς και σκέφτεσαι τον άλλον. Πρόκειται για σκέψεις, αναμνήσεις, αισθήσεις που προκύπτουν και αποκαλύπτουν την προσωπική σου σύνδεση με το άλλον άτομο. Που ακόμη και έμμεσα, είναι συχνά μαζί σου. Μην ντραπείς να του το μεταφέρεις με την πρώτη ευκαιρία!

Εμπιστοσύνη

Μην φοβάσαι να αποκαλύψεις τα συναισθήματα, τα προβλήματα και τις βαθύτερες σκέψεις σου. Ο φίλος ή ο σύντροφος σου βρίσκονται δίπλα σου για να σε στηρίξουν και να σε ακούσουν. Δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή και αυτοί που έχεις δίπλα σου θα αποδείξουν την αξία τους, μόνο στις δύσκολες στιγμές που όλα θα μοιάζουν μαύρα, προσπαθώντας να σε τραβήξουν στο “φως”. 

Τι μπορείς να κάνεις για να θεμελιώσεις τέτοιου είδους σχέσεις

  • Γίνε παραπάνω κοινωνικός και απόλαυσε την επικοινωνία και την επαφή χωρίς αναστολές
  • Να είσαι ο εαυτός σου. Μην προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος άλλος, απλά και μόνο για να είσαι αποδεκτός. Αν δεν σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι τότε απλά δεν κάνουν για εσένα.
  • Εμπιστεύσου τους άλλους. Μπορεί στο παρελθόν να είχες “τραυματικές” εμπειρίες, όπως όλοι μας, όμως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν πρέπει να εμπιστευθείς ποτέ ξανά κανέναν άνθρωπο στη ζωή σου.
  • Σεβάσου τη διαφορετικότητα των άλλων.
  • Παραδέξου τα λάθη σου και ζήτα συγγνώμη. Δεν είναι ντροπή.
  • Μην ξεχνάς να αγαπάς τον εαυτό σου και να νιώθεις σίγουρη για αυτόν.

Κλείνοντας, ναι θέλουμε όλοι τέτοιες σχέσεις. Αλλά, σαφέστατα, είναι δύσκολες και σπάνιες. Κυρίως επειδή θέλουν προσπάθεια και υπομονή, αγάπη και δοκιμή. Η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός που θέλει τις  συνθήκες κατάλληλες για να επιβιώσει και να ανθίσει.

Tip of the day: Μην φοβάσαι να μιλήσεις ανοιχτά! Μην φοβάσαι να πλησιάσεις!

 

Πηγές: instyle.gr

Thriveglobal.gr

Ιωάννα Καλφόγλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top