Γνώρισε τον ska_sto | Πάστα Φλώρα

Γνωρίσαμε τον ska_sto μέσα από το instagram και μας τράβηξε την προσοχή, μιας και έχει δημιουργήσει ένα πολύ προσωπικό στυλ στη ζωγραφική του. Θα έλεγε κανείς πως εντάσσεται στην dark art. Ιδιαίτερος, μυστήριος, μα πάνω απ’ όλα, δημιουργικός. Ελάτε να τον γνωρίσουμε παρέα. 


Πώς και ska_sto? 

Έπρεπε κάπως να ονομάσω τη σελίδα μου.

Σκεφτόμουν για κάποια περίοδο διάφορα ονόματα, αλλά τίποτα δε μου ταίριαζε. Κουράστηκα και το αφησα στην άκρη και τότε το όνομα «έσκασε» από μόνο του. Μου άρεσε γιατί μπορεί να έχει διαφορετικη ερμηνεία για τον καθένα και το κράτησα.

Τι διαχωρίζει έναν καλό καλλιτέχνη από έναν μέτριο;  

Καλός καλλιτέχνης θεωρώ ότι είναι αυτός που τον γεμίζει αυτό που κάνει. Σίγουρα οι ώρες και η ενέργεια που έχει αφιερώσει στο σχέδιο σε συνδυασμό με την γνώση, τον κάνουν ακόμα καλύτερο.

Τι ήταν αυτό που σε ενέπνευσε ώστε να υιοθετήσεις το συγκεκριμένο στυλ ζωγραφικής; 

Άρχισα από μικρός να πειραματίζομαι, χωρίς να έχω παρακολουθήσει κάποιο μάθημα. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου το τι θα ζωγραφίσω, απλά ξεκινούσα και όλα προέκυπταν από μόνα τους. Έτσι, χωρίς να παρατηρώ κάποιο αντικείμενο ή να χρησιμοποιώ τεχνικές, άρχισα να δημιουργώ τις δικές μου βάσεις/τον δικό μου κώδικα. Αυτό, ίσως έκανε τα σχέδια κάπως ιδιαίτερα, ωστόσο πλέον προσπαθώ να συνδυάσω τα παραπάνω με γνώση και ίσως λίγα παραπάνω στοιχεία ρεαλισμού. 

Θα μπορούσες να δώσεις μια ονομασία στο δικό σου στυλ ζωγραφικής;

Δεν είμαι καθόλου καλός με τις ονομασίες. Μου αρέσει περισσότερο να το αφήνω στην τύχη του. Εξάλλου το στυλ είναι κάτι που συνεχώς μεταβάλλεται. 

Ποιο ήταν το πρώτο έργο που έφτιαξες ποτέ σου;

Δεν θυμάμαι ποιο είναι το πρώτο μου έργο. Θυμάμαι να ζωγραφίζω από πάντα. Μικρός, συχνά ζωγράφιζα παπαγάλους και δελφίνια.

Σου αρέσει να δημιουργείς μαζί με άλλους;

Η δημιουργία με αλλά άτομα μπορει να γίνει πολύ ιδιαίτερη. Μου αρέσει πολύ γιατί ενώνονται δυο ή παραπάνω διαφορετικοί κόσμοι σε ένα αποτέλεσμα.

Περιέγραψε μου ένα κλασικό σου 24ωρο.  

Η καθημερινότητα μου δεν είναι και πολύ σταθερή λόγω δουλειάς.

Υπάρχουν κάποιες μέρες που είμαι συνεχώς έξω από το σπίτι και κάποιες άλλες που περνάω πολύ χρόνο μέσα. Συνήθως μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς και τις περισσότερες ημέρες θα βρω λίγο χρόνο μέσα στη μέρα για κάποιο σκίτσο. Φυσικά δεν είναι όλες οι μέρες έτσι.

Ποιο σκηνικό της ημέρας θα φώτιζες πιο πολύ;

Η αγαπημένη μου στιγμή μέσα στη μέρα είναι αυτή του ηλιοβασιλέματος. Είναι λίγα λεπτά μέσα στη μέρα που σταματάει η σκέψη και απομακρύνομαι από πράγματα όπως το κινητό, το ίντερνετ κλπ. Προσπαθώ να το βλέπω όσο πιο συχνά μπορώ. Όλα παίρνουν πορτοκαλί/χρυσαφί αποχρώσεις και εγώ γίνομαι ένας παρατηρητής σε όλο αυτό.

Πώς θα παρότρυνες κάποιον που δυσκολεύετε αρκετά στη ζωγραφική του ώστε να προχωρήσει; 

Η συμβουλή που θα έδινα σε κάποιον, είναι ανάλογη με το πρόβλημα που έχει. Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι το να βρει κάποιος τους ρυθμούς του. Σε αυτό, θεωρώ ότι τα διαλείμματα είναι απαραίτητα. Το μυαλό έχει να αφομοιώσει μεγάλο όγκο πληροφοριών και πολλές φορές χρειάζεται ξεκούραση. Έχω παρατηρήσει ότι ανά περιόδους, η αποχή από τη ζωγραφική δίνει αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη πρόοδο συγκριτικά με την καθημερινή τριβή. 

Με ποιο project θα ήθελες να πειραματιστείς περισσότερο άμα σου δινόταν η ευκαιρία; 

Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με πηλό. Άμα μου δινόταν η ευκαιρία θα ήθελα να πειραματιστώ λίγο παραπάνω

Έκθεση έχεις σκεφτεί να κάνεις; 

Έχω σκεφτεί να κάνω έκθεση με άλλους καλλιτέχνες. Ίσως αργότερα, στο μέλλον. 

Τι μουσικές επιλογές συνηθίζεις να κάνεις τη στιγμή της δημιουργίας; 

Κυρίως κατά τη δημιουργία ακούω minimal/ambient/doomjazz μουσικές. Με βοηθούν να μπω σε ένα trance και να μη σκέφτομαι και πολύ. Πέρα από αυτό μου αρέσει να ακούω διάφορα άλλα είδη καθώς σχεδιάζω αναλόγως τη διάθεση. 

Ποιες επιθυμίες σου εκπληρώνεις χάρη στη ζωγραφική; 

Μέσω της ζωγραφικής αποβάλω φορτίο από πάνω μου. Είναι το ψυχοφάρμακο μου. Κάποιες φορές μπορεί να μην είναι τόσο πνευματικό αλλά το αίσθημα της δημιουργίας είναι πάντα μια πολύ καλή ανταμοιβή.

 

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον; 

Ένα όνειρο που έχω είναι να μπορέσω να βιοπορίζομαι με κάτι που με γεμίζει.

Social media όπου μπορούμε να σε βρουμε;

Προς το παρόν μπορείτε να με βρείτε μόνο στο Instagram με όνομα @ska_sto

Αθηνά Γεωργακοπούλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top