Μαντώ Καμάρη – Make up Artist | Συνέντευξη

Η Μαντώ Καμάρη είναι μια νέα freelance Make Up artist από το Ηράκλειο της Κρήτης. Προτιμάει να δημιουργεί πιο artistic looks που να αποπνέουν υγεία και διαφάνεια.

Η Μαντώ ξεκίνησε να σπουδάζει Γεωπονία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά την κέρδισε το κομμάτι του μακιγιάζ. Το 2018 είχε την ευκαιρία να συμμετέχει με την σχολή της στα MADWALK.

Μιλήσαμε με την Μαντώ Καμάρη για ενυδάτωση, για tips και για τις νέες τάσεις στο μακιγιάζ.

Πώς πιστεύεις πως θα έπρεπε να γίνεται η σωστή ενυδάτωση τους καλοκαιρινούς μήνες και να προετοιμάσουμε κατάλληλα το πρόσωπο μας για ένα μακιγιάζ;

Η σωστή ενυδάτωση του προσώπου μας πρέπει να ξεκινάει από το πρωί. Προτιμώ τον καθαρισμό του προσώπου με γαλάκτωμα. Δεν αφυδατώνει το δέρμα και είναι το πιο κατάλληλο ειδικά για ξηρές επιδερμίδες. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με λοσιόν γιατί εξισορροπεί το PH του δέρματος και να κλείσουμε με κάποιο αντηλιακό προσώπου και ενυδατική. Η ένταση UVA δεν αλλάζει χειμώνα καλοκαίρι, ενώ η UVB είναι αυτή που προκαλεί το έγκαυμα. Το βράδυ καλό θα ήταν να βάλουμε ορό στο πρόσωπο.

Ποια είναι τα tips που θα πρότεινες για ένα ελαφρύ μακιγιάζ τώρα το καλοκαίρι;

Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ενυδατώσουμε σωστά την επιδερμίδα μας. Καλύτερα να  χρησιμοποιήσουμε κάποια αντηλιακή με χρώμα, ειδάλλως να κάνουμε ανάμειξη με την βάση μας για μεγαλύτερη κάλυψη. Μια λεπτή καφέ γραμμή με σκιά στην ρίζα των βλεφαρίδων θα αποδώσει ένα πιο έντονο βλέμμα. Δημιουργούμε ανασηκωμένα φρύδια και χρησιμοποιούμε υγρό ρουζ για ένα πιο «φρέσκο» αποτέλεσμα. Η πούδρα είναι προαιρετική και μόνο στα σημεία που πιστεύουμε πως χρειάζεται.

Ποια πιστεύεις είναι τα βασικά προϊόντα που χρειάζονται για ένα καθημερινό, ανάλαφρο μακιγιάζ;

Θεωρώ μια αντηλιακή προσώπου με χρώμα. Επίσης, είναι μια καλή λύση, η μάσκαρα και πομάδα για τα φρύδια, αλλιώς ένα μαλακό μολύβι. Τέλος ένα κραγιόν. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Σαν makeup artist ποια είναι τα συχνά λάθη που παρατηρείς;

Το πιο συχνό λάθος είναι  ακόμα η διαφορά χρώματος της βάσης και αυτό διακρίνεται έντονα στο λαιμό, αν και πλέον δεν γίνονται τόσα πολλά λάθη. Ακόμα βλέπω συχνά έντονα φρύδια, πολλά άτομα το παρακάνουν, παρ’ολο που η τάση είναι τα άβαφτα και τα ανεβασμένα φρύδια…

Αυτό δίνει την ένταση και όχι τα πιο γεμάτα. Ακόμα υπάρχει η συνήθεια να μεγαλώνουμε τα χείλη μας. Σε αυτό φταίει τα πρότυπα που μας έχουν περάσει. Το κάθε σχήμα χειλιών είναι μοναδικό όμορφο και πρέπει να αποδεχόμαστε τα δικά μας όμορφα χαρακτηριστικά.

Επίσης, ένα ακόμα λάθος είναι να προσπαθούμε να καλύψουμε με μόνο με concealer  σημάδια και κοκκινίλες και μόνο στα μάτια. Γι’αυτό είναι ιδανική λύση μια ενυδατική με λίγο χρώμα γιατί μπλεντάρεται.

Μίλησε μας λίγο για τα cruelty free προιόντα που βρίσκουμε στην Ελλάδα.

Σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να γνωρίζουμε πως η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει τις δοκιμές στα ζώα. Οπότε οτιδήποτε βλέπουμε να παράγεται εκτός αυτής μπορεί να τεστάρεται ακόμα σ’αυτά. Στην Ελλάδα η NYX διαθέτει cruelty free προιόντα και vegan, καθώς και η Blery που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες. Η  Blery είναι μια νέα ελληνική εταιρία, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Αν έπρεπε να έχεις μόνο τρεις κατηγορίες προϊόντων μακιγιάζ στο βαλιτσάκι σου, ποια θα ήταν;

Δεν θα μπορούσα να είμαι χωρίς μάσκαρα, ακόμα καλύτερα αν γινόταν να ήταν διάφανη για να μπορώ να βάζω και στις βλεφαρίδες και στα φρύδια μου. Σίγουρα ένα ανάλαφρο concealer για να μπορώ να καλύψω κάποιες κοκκινίλες και σημαδάκια. Τέλος ένα κραγιόν για να μπορώ να τοποθετήσω και στα μάγουλα μου. Έτσι θα είχαμε ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ.

Προτείνεις πινέλο ή σφουγγαράκι για την τοποθέτηση της βάσης;

Ό,τι βολεύει κάθε γυναίκα, απλά να γνωρίζει πως το σφουγγαράκι τραβάει περισσότερο προϊόν, ενώ το πινέλο δεν απορροφά τόσο πολύ προϊόν. Εγώ συνδυάζω και τα δύο. Ξεκινάω με το πινέλο και μετά με το σφουγγαράκι για να κρατήσει το περιττό προϊόν. Δεν αξίζει να αρχίσεις να ταμπονάρεις με το σφουγγαράκι γιατί χάνεις μεγάλη ποσότητα.

Που μπορούμε να σε βρούμε;

Μπορείτε να με βρείτε στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram mantomakeupartist και στο e-mail μου   @.

 

Συνέντευξη της Μαντώ Καμάρη στη Χρύσα Σουλελέ

 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top