Ρημαδιό

Άλλη μια κουρασμένη  Κυριακή. Τα πόδια μου είναι ξυπόλητα, καθε μου βήμα ερωτοτροπεί με το ξύλινο πάτωμα. Προχοράω προς το παράθυρο… Είχα ξεχάσει πόσο δόλιο είναι το φθινόπωρο. Το παγκάκι απέναντι έχει ξεφτίσει από αδιαφορία και τις ξεχασμένες αγάπες αυτού του πάρκου.

Το δέντρο που του κρατούσε συντροφιά έσβησε από πάνω του κάθε σημάδι ερωτικού αποσπάσματος. Έχουν μείνει μόνοι και ξεχασμένοι, να τρέφονται από καθε ρημαδιό τους.

Περνάω καθε βράδυ απο το ίδιο σημείο, παρατηρώ τους ανθρώπους, πως κινούνται τα φύλλα, τη μαύρη γάτα της γειτονιάς, τα πρεζάκια να χανονται και τα σκουπίδια να ξεχυλιζουν από παντού. Ενα τυπικό μικρομεσαίο πάρκο. Τίποτα παραπάνω.

Πολλές φορές πέρασα με την προσμονή της μορφής σου, να κάθεσαι σε εκείνο το ξεφτισμένο παγκάκι, και να λάμπει, το δέντρο να ανασαίνει, τα πρεζάκια να την ακούνε απο την ίδια την ζωή, και τα σκουπίδια να έχουν μετατραπεί σε αστερόσκονη σε ολόκληρο το τοπίο. Πολλές φορές βέβαια…

Πέρασα κι εχθές ομως. Χθες κάτι είχε αλλάξει. Λες και είχες έρθει και έδωσες μια κλοτσιά σε όλη την ξεραίλα που επαναστατεί. Ξάφνου αυτός ο βαλτότοπος είχε γίνει μονομιάς ένας κήπος από μαργαριτάρια που λικνίζονταν και τραντάζονταν υπό τον ήχο του παλιού τραντζίστορ της γειτονιάς.

Ξυπνάω ιδρωμένη, κοιτάω το ρολόι, έχει παέι κιόλας ξημερώματα. Η τηλεόραση απέναντι από το κρεβάτι βουίζει ενώ το παράθυρο είναι θολωμένο και εξαντλημένο.

Το παγκάκι και το δέντρο ακόμα εκεί, αλλα εσύ άφαντος… Ίως ψαχνεις να μαζέψεις τα κομμάτια σου, ίσως να πηγες για τσιγάρα και θα ξαναγυρίσεις  ίσως πάλι είσαι για άλλη μια φορά ένα όνειρο.

Σώπασε και μη μιλάς. Δεν είναι η μέρα σου.

Κοιμήσου.

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top