5+1 λόγοι να επισκεφτείς τα Τρίκαλα | Λία Διαμαντοπούλου

Είναι χειμώνας και ψάχνεις μια μίνι απόδραση και αναρωτιέσαι το μέρος που θα είναι value for money; Θα σου πω λοιπόν 6 λόγους για να πας στα Τρίκαλα Κορινθιας. Μπορείς να πας χειμώνα αλλά σου το προτείνω και την Άνοιξη, καθώς οι δραστηριότητες που προσφέρει το μέρος είναι ενδιαφέρουσες και τότε.

Πάμε λοιπόν!


1) Είναι μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα. Εντάξει αυτό από μόνο του δεν θέλει ανάλυση, ό,τι καλυτέρο να μπορείς να ξεφύγεις από την ρουτίνα με μόνο τόση ώρα στο αυτοκίνητο γεγονός που το κάνει ιδανικό roadtrip!

DSC_0214


2) Διαθέτει αθλητικό κέντρο-χιονοδρομικό. Αν θέλεις να μάθεις σκι αυτός είναι ο προορισμός σου, μικρές πίστες για τους νέους του σπόρ. Βέβαια διαθέτει και πίστες που θα ικανοποιήσουν και τον απαιτητικό σκιέρ. Επίσης, διαθέτει snowmobile και buggy για να εξερευνήσεις τα βουνά και τις πλαγιές. Εδώ λοιπόν σου αναφέρω πως την εμπειρία του buggy μπορείς να την ζήσεις όλο τον χρόνο με μοναδικές διαδρομές ανακαλύπτοντας το βουνό και για αυτό το θεωρώ καλή ιδέα για μια εξόρμηση την Άνοιξη, ναι χωρίς χιόνια!! Αν πάλι δεν θέλεις τίποτα από αυτά τότε ένας ζεστός καφές στο σαλέ θα σε αποζημιώσει.

54211735_839103646435163_5447156242394906624_n


3) Τα Τρίκαλα χωρίζονται σε Άνω , Μεσαία και Κάτω. Η ομορφιά και από τις τρείς συνοικίες είναι εξίσου μαγευτική με θέα που δύσκολα συναντάς σε τόσο κοντινό μέρος από την Αθήνα. Όπου και να επιλέξεις να μείνεις η σχέση ποιότητας τιμής είναι βέβαιη καθώς διαθέτουν υπέροχα καταλύματα με θέα.Υπάρχει ποικιλία στο που θα αποφασίσεις να μείνεις, οπότε don’t worry.


4) Το φαγητό είναι από τους πιο σοβαρούς λόγους για να πας στα Τρίκαλα Κορινθίας! Ντόπια υλικά παντρεύονται με ιδιαίτερες γεύσεις και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. Θα βρεις και εστιατόρια αλλά οι ταβέρνες του χωριού θα κλέψουν την παράσταση. Φεύγοντας αξίζει να αγοράσεις τοπικά προϊόντα όπως τυριά, όπως όσπρια, παξιμάδια κ.α


5) Φιλοξενία. Από το πιο φιλόξενα μέρη που θα επισκεφθείς, οι άνθρωποι εκεί είναι ευγενικοί με διάθεση να εξυπηρετήσουν αλλά και να ανοίξουν κουβέντα αν εσυ το επιθυμείς.

DSC_0108


6) Αξίζει να δεις τις λίμνες που υπάρχουν τριγύρω καθώς και ορισμένες Μονές με απαράμμιλη θέα. Η λίμνη Δόξα μονοπωλεί το ενδιαφέρον και όχι άδικα. Το τοπίο που την περιβάλει είναι εξαιρετικό πράγμα που την καθιστά διαμάντι. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή. Κατά το παρελθόν η λίμνη έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο της Φενεού και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της περιοχής. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα. Στο σημείο γίνονται εκδηλώσεις και τους καλοκαιρινούς μήνες.


DSC_0135

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top