Αγαπημένο μου κέντρο | Πάστα Φλώρα

Η Αθήνα, είναι μια όμορφη πόλη. Λίγοι δυστυχώς, είναι εκείνοι που το έχουν καταλάβει. Μέσα στη καθημερινότητα, με τις τόσες υποχρεώσεις και τα προβλήματα, οι άνθρωποι έχουν καταντήσει απλώς να επιβιώνουν. Δεν ζουν τη κάθε στιγμή, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν τις ομορφιές της πόλης τους. Σίγουρα, όπως όλες οι περιοχές και πόσο μάλλον τα μεγάλα αστικά κέντρα, έχουν πολλά αρνητικά. Από το μικρότερο, που ίσως είναι η φασαρία σε όποια γωνιά και αν βρεθείς, μέχρι την ατελείωτη ουρά σε κάποιον αυτοκινητόδρομο.

Αξίζει όμως να αρνείσαι την ύπαρξη τόσο καλών στοιχείων, επειδή οι πιο πολλές ώρες της μέρας σε βρίσκουν νευριασμένο; 

Η Αθήνα, είναι γεμάτη πάρκα. Μεγάλα, μικρά, με παιδικές χαρές και γραφικά μαγαζάκια, που μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου κάτω από τον ήλιο, τις περισσότερες τουλάχιστον μέρες του χρόνου. Ο Εθνικός Κήπος, στη καρδιά της πόλης, αποτελεί παράδειγμα όλων των παραπάνω.

Η ενέργεια που αποπνέει, λόγω της ιστορίας του, είναι αρκετή για να σε κάνει να μείνεις μέσα και να περπατήσεις για τις ώρες σε κάθε στενό του. Χάνεσαι πραγματικά, μεταξύ των χιλιάδων δέντρων που δημιουργούν σκιά στα δρομάκια του. 

Μπορείς να εξερευνήσεις το κέντρο της Αθήνας, σε μια κιόλας μέρα. Όταν ο καιρός στο επιτρέπει, τοποθέτησε την αφετηρία στο στο Σύνταγμα, που τα συνδέει όλα και το τερματικό σου σταθμό, κάπου μεταξύ Θησείου και Ακρόπολης, κάνοντας και μία στάση στο Μουσείο.

Η διαδρομή από το Μοναστηράκι, προς την Πλάκα, περνόντας από τα στενά της οδού Τριπόδων και τους Αέρηδες, σίγουρα δε θα σε αφήσουν ασυγκίνητο. Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θα γίνει η αγαπημένη σου διαδρομή. Μπορείς να ανέβεις στα γνωστά Βραχάκια, ακριβώς δίπλα από το Ηρώδειο, όπου θα συναντήσεις μεγάλες παρέες αλλά και ζευγάρια, που θα απολαμβάνουν ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα ή το φως του φεγγαριού με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβητό

Το βράδυ σου, μπορεί να ολοκληρωθεί σε κάποιο ταβερνάκι ή σε ένα ρεμπέτικο στέκι, όπως αυτά στη Φειδίου, από τα οποία η Αθήνα είναι γεμάτη. Σε όποια περιοχή του κέντρου και αν βρεθείς, θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα αντίστοχο στέκι που θα σφύζει από ζωή και θα σε προσκαλεί να γίνεις μέλος του. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει εποχή. Είναι το ίδιο απολαυστικά, σε κάθε στιγμή του χρόνου. 

Οι δρόμοι γεμίζουν φωνές που τραγουδούν, γέλια, αναστεναγμούς και μυρωδιές, σαν εκείνες των παιδικών σου χρόνων. Μπορεί με μια πρώτη ματιά η Αθήνα να φαίνεται απρόσωπη. Αν ψάξεις καλά όμως, θα καταλάβεις πολύ γρήγορα, πως είναι πιο ζεστή και γλυκιά από όσο όλοι πιστεύουν. Αρκεί να της δώσεις την ευκαιρία και να την γνωρίσεις καλύτερα. Θα σε κερδίσει αμέσως.

Στο εγγυώμαι!

 Έφη Καράμπελα

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top