Η GarlicMother στην Πάστα Φλώρα | Πάστα Φλώρα

Εάν είσαι food lover τότε βρίσκεσαι στο σωστό σημείο. Η The Garlicmother η πιο γλυκιά food blogger, είναι εδώ και μοιράζεται μαζί μας tips για την τέλεια πίτα, το πιο αφράτο πεϊνιρλί και πολλά άλλα.


Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να μαγειρεύεις;

Δεν θα ακούσεις από μένα φράση του τύπου “μαγειρεύω από παιδάκι” γιατί ειλικρινά θα είναι μεγάλο ψέμα! Ξεκίνησα να μαγειρεύω “στο πόδι” όταν ήμουν φοιτήτρια γιατί κάποια στιγμή τα λεφτά δεν έφταναν για κάθε μέρα έξω, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να μαγειρέψω για να ζήσω. Παρόλα αυτά θα σου πω ότι παρατηρούσα την μητέρα μου πως μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία, και πολλά πράγματα μου έβγαιναν αβίαστα στην κουζίνα. Είμαι πεπεισμένη πως προέρχονται από αυτή την εμμονή μου.

Ποιο ήταν το πρώτο φαγητό που έχεις μαγειρέψει τότε;

Φαντάζομαι κάποιο μακαρόνι με καμιά αποτυχημένη σάλτσα ντομάτας (γέλιο).

Το blog σου ονομάζεται The Garlicmother και μετράει ήδη δέκα χιλιάδες followers στο Ιnstagram. Το 2018 ήσουν υποψήφια για το Marie Claire Blog Award ανάμεσα στα 5 καλύτερα blog της χρονιάς. Γνώρισε μας όμως με λίγα λόγια την Garlicmother.

Αυτό είναι κάτι που ούτε εγώ πιστεύω, γιατί στην ουσία η Garlicmother είναι μόνο ένα χρόνο on air! Αρχικά να σας πω το όνομα μου. Με λένε Κωνσταντίνα Πανούση και είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που κάποιος μπορεί να με βρει σε αυτή τη τόση δα μικρή γωνιά του internet! Στην πραγματικότητα θα σας πω πως

Η Garlicmother θέλει να μοιραστεί μαζί σας όλα εκείνα τα σπουδαία που ένα τραπέζι μοιράζεται μεταξύ του.

Να μοιραστεί εκείνη την συνταγή που κάνει τους ανθρώπους να έρχονται κοντά. Όλοι λίγο πολύ έχουμε να θυμόμαστε ένα cozy απόγευμα που ο μπαμπάς, μας έψησε ψωμάκι στο τζάκι με λίγο τυρί -η σπεσιαλιτέ του- και ένα κυριακάτικο μεσημέρι στον παππού γεμάτο με φωνές, γέλια και έντονες συζητήσεις. Μόλις όμως έβγαινε το αρνάκι από τον φούρνο με μελωμένες μυρωδάτες πατάτες…η αρμονία ξαναρχόταν στο τραπέζι, το “Γειά στα χέρια σου” και το τσούγκρισμα στα ποτήρια.

Και πόσο καλύτερα μοιάζουν όλα, όταν αυτή η ιδέα μπορεί να έρθει καθημερινά στο σπίτι σου με εύκολες, αυθεντικές, γεμάτες έμπνευση συνταγές;

Αυτή είμαι! Θέλω να μοιραστώ όλα αυτά τα καθημερινά που μπορεί να μου κάνουν εντύπωση. Ένα βάζο με λουλούδια, η νέα κίτρινη πολυθρόνα που αγόρασα, ένα άλλο blog που ενθουσιάστηκα, το ταξίδι που ετοιμάζομαι να πάω. Με ησυχία και διακριτικότητα.


Τι είναι το Food Blogging;

Για μένα το food blogging είναι μία πραγματική ιστορία. Μια ιστορία που γράφεται καθημερινά μέσα από την κουζίνα του σπιτιού μου, από την συνταγή που σου ετοιμάζω και την μοιράζομαι μαζί σου, από την βόλτα μου σε ένα μικρό κουτούκι, που σου προτείνω να πας.

Μια ιστορία που το μεγαλύτερό της προνόμιο είναι πως δεν έχει τέλος. Θα δούμε…ούτε και εγώ ξέρω!


Η δουλειά ενός Blogger παρεξηγείται πολλές φορές. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι τελικά;

Νομίζω πως πολλές φορές δικαίως παρεξηγείται. Θα σου εξηγήσω.

Το blog o καθένας το δημιουργεί, για τους δικούς του λόγους και τους δικούς του σκοπούς. Έχει πολύ προσωπική εργασία πίσω. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Ειλικρινά. Ειδικά εάν θες να ξεχωρίσεις κιόλας απαιτεί συντονισμό, απαιτεί σταθερότητα, ειλικρίνεια και πάνω από όλα απαιτεί συνέπεια.

thumbnail_87AE3F6E-1489-485D-83E9-16ED40A80005.jpgΕπίσης για κάποιους bloggers που είναι η μόνη τους (wanna be) πηγή εσόδων και δεν έχουν κάποια άλλη εργασία, καταλαβαίνεις πως τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Γιατί κάποιος επενδύει σε μια δουλειά χωρίς ωστόσο να γνωρίζει εάν και πότε θα αποδώσει. ΟΜΩΣ, είναι μια δουλειά που το χόμπι, ή το όνειρό σου, γίνεται πραγματικότητα. Δεν θέλει λοιπόν γκρίνια γιατί εκεί έξω βρίσκεται κοσμάκις που παλεύει με δουλειές που σιχαίνεται. Επίσης όταν ξεκινάς και έχεις αποδοχή από τον κόσμο πρέπει να είσαι πολύ συγκροτημένος για να μην “καβαλήσεις το καλάμι” λαϊκά, γιατί αν το κάνεις, καλώς και θα σε παρεξηγήσουν. Τελειώνω γιατί μακρηγόρησα, ο blogger όταν ανεβαίνει σε αναγνωρισιμότητα, αποκτά κοινό μετατρέπεται σε influencer, μία έννοια και ένας ρόλος, πάρα πολύ σημαντικός και ας το παίρνουμε στα αστεία καμιά φορά. Λυπάμαι που υπάρχουν ανάμεσά μας influencers που όντως διαμορφώνουν απόψεις και στην ουσία είναι αμόρφωτοι άνθρωποι, δεν ξέρουν καν να μιλούν καλά ελληνικά και έχουν πλήρη άγνοια στο τι συμβαίνει γύρω τους.

Το Instagram θεωρείς έδωσε δύναμη και αναγνωρισιμότητα στο blog σου;

Το Instagram είναι το μόνο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που με έκανε ελάχιστα γνωστή και να σου πω και την αλήθεια και εγώ σε εκείνο πόνταρα. Έχουμε καλή σχέση, ελπίζω να κρατήσει (γέλιο).

Το αγαπημένο σου φαγητό και ένα tip γι’ αυτό;

CE7A67E4-7697-4B3A-A1AE-5D7404366C96
Vegan Σπανακόπιτα

Αχ, αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη ερώτηση. Θα σου πω τις πίτες…οποιαδήποτε πίτα. Δωσ’ μου πίτα και πάρε μου την ψυχή. Ένα tip για το φύλλο της πίτας για να σας βγαίνει πάντοτε τραγανό (ειδικά το φύλλο κρούστας) είναι πρώτον όταν βάζουμε το ένα φύλλο πάνω από το άλλο να το αφήνουμε “όπως πέφτει”, να μην το στρώνουμε και το πατικώνουμε με τα χέρια μας, να υπάρχει δηλαδή αέρας μεταξύ των φύλλων και δεύτερον όταν λαδώνουμε, να το κάνουμε πάντοτε από ψηλά, ραντίζοντας, χωρίς το πινέλο μας να ακουμπάει το φύλλο μας. Κάντε το και θα με θυμηθείτε.

Ποια συνταγή σου έχει κερδίσει την περισσότερη ανταπόκριση; 

Θα πρέπει να κάνω ένα “σκρολάρισμα” στο insta μου για να σου απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Ναι, νομίζω μια συνταγή που πήγε ανέλπιστα καλά ήταν η κρεμώδης σούπα τορτελίνι με κομμάτια μοσχαριού μέσα! Η αλήθεια είναι πως είναι ονειρική συνταγή!!

Τι σημαίνει μαγειρική για σένα ;

Ψυχοθεραπεία. Αντί να τα δίνω στους γιατρούς αποφάσισα να τα δίνω στον μανάβη, τον μπακαλή, τον ψαρά και τον κρεοπώλη μου. Καλύτερα δεν είναι έτσι;

Θα σε ενδιέφερε ποτέ κάποια εκπομπή μαγειρικής ή η συγγραφή ενός μαγειρικού βιβλίου;

Καλά, πλάκα κάνεις; Σαν τρελή! Και τώρα θα σου ομολογήσω πως κάτι πολύ ΟΥΑΟΥ πρόκειται να γίνει τους επόμενους μήνες, μία πρόταση που μου ήρθε ουρανοκατέβατη και είμαι τόσο ευτυχισμένη, που δεν τολμώ να την χαρώ ακόμα μήπως και την ματιάσω. Δεν θα σου πω τίποτα παραπάνω γιατί δεν με αφήνουν!

Η Κωνσταντίνα είναι η ίδια στην κουζίνα του σπιτιού της και στην “κουζίνα” της Garlicmother;

Ίδια και απαράλλαχτη! Εντάξει, όταν είμαι μόνη μου και κάτι στραβώσει, θα το ρίξω το μπινελίκι μου, όχι ότι on camera δεν θα το κάνω, αλλά θα προσέξω λίγο παραπάνω! Κατά τα άλλα, παραμένω το ίδιο καραγκιόζης.

thumbnail_IMG_0547.jpg


Αλήθεια από πού βγήκε το Garlicmother;

Φοβόμουν πως θα μου την κάνεις αυτή την ερώτηση. Και έπιασες φλέβα! Κοίταξε, αυτό που μπορώ με ευκολία να σου πω, είναι πως δεν πρόκειται για την μεγάλη λατρεία που έχω στο σκόρδο όπως πολλοί νομίζουν! Η Garlicmother έχει μια στενάχωρη και δύσκολη ιστορία πίσω της, στον λόγο δηλαδή που τον Φλεβάρη του 2018 δημιουργήθηκε. Δεν νιώθω έτοιμη να το εξομολογηθώ, αλλά μόλις πατήσω γερά στα πόδια μου, θα το κάνω γιατί αρχικά το οφείλω πρώτα από όλα στον εαυτό μου. Εάν θες βέβαια, θα σου το πω στο αυτί, αν μου υποσχεθείς πως ξέρεις να κρατάς μυστικά.

Θα μας προτείνεις μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή;

Και βέβαια θα σας προτείνω. Ένα ελληνικό γνήσιο finger food…το αγαπημένο μας πεϊνιρλί. Με αυτή τη συνταγή δεν θα χρειαστεί να περιμένεις 10 ώρες για να φουσκώσει το ζυμάρι. Γίνεται μέσα σε 10 λεπτά με το ρολόι!! Μπορείς να την βρεις ΕΔΩ.

27658810_10213334971242092_632557089_n

Την Garlicmother θα την βρεις:

https://thegarlicmother.gr/

https://www.instagram.com/the_garlicmother/

https://www.facebook.com/garlicmother/

 

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top