Now Reading
Η Ευγενία Τρούσα του “Let’s treat ourselves” στην Πάστα Φλώρα

Η Ευγενία Τρούσα του “Let’s treat ourselves” στην Πάστα Φλώρα

Είναι η Ευγενία, αγαπάει πολύ το φαγητό και είναι Food Blogger. Θα την βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling ενώ τις συνταγές τις θα τις βρεις δημοσιευμένες στην προσωπική της ιστοσελίδα “Let’s treat ourselves”. Πάμε να την γνωρίσουμε.


Καλησπέρα Ευγενία και καλώς ήρθες στην Πάστα Φλώρα. Σύστησε μας τo “Let’s treat ourselves”.

dav

Καλησπέρα και από μένα!

Καλώς ήρθατε στο δικό μου γλυκό και με μια μικρή δόση αλατοπίπερου, κόσμο όπως συνηθίζω να λέω! Εκεί όπου τα υλικά και οι γεύσεις μπερδεύονται μπροστά στο φακό μου και δημιουργούν κάθε φορά μια διαφορετική και νόστιμη ιστορία.  Να σας συστηθώ λοιπόν, είμαι η Ευγενία Τρούσα κατάγομαι από την πανέμορφη Κέρκυρα και βρίσκομαι πίσω από το Let’s treat ourselves, το δικό μου διαδικτυακό μαγειρικό ημερολόγιο, το οποίο ξεκίνησε δειλά- δειλά πριν από σχεδόν δύο χρόνια ως Handmade little treats.  

 

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο φαγητό που μαγείρεψες;

Η αλήθεια είναι ότι για μένα η μαγειρική ήταν πάντα ένα κομμάτι της καθημερινότητας μου. Από παιδάκι μου άρεσε να μπερδεύομαι στα πόδια της μητέρας μου, όταν μαγείρευε. Μου είχε ράψει και μια μικρή πράσινη ποδίτσα, την οποία φορούσα όταν την βοηθούσα. Δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς πιο ήταν το πρώτο φαγητό που μαγείρεψα, το σίγουρο πάντως είναι, ότι λόγω της αγάπης που έχω για το αυγό και για τα μακαρόνια, έμαθα να τα μαγειρεύω πολύ νωρίς. Σχετικά τώρα με τη ζαχαροπλαστική, μπορώ να σου πω με σιγουριά, ότι το «all time classic» μωσαϊκό της μαμάς και ένα κέικ βανίλια-σοκολάτα ήταν τα πρώτα γλυκά που ετοίμασα όλο καμάρι!


Πως προέκυψε το Food Blogging και Styling στην ζωή σου;

Ξεκίνησα το food blogging κυρίως για να οργανώσω τις συνταγές μου, αλλά και ύστερα από την παρότρυνση φίλων, οι οποίοι, αφού δοκίμαζαν όλα αυτά τα καλούδια που τους έφτιαχνα κατά καιρούς, μου έλεγαν συνεχώς  ότι πρέπει κάποια στιγμή οι συνταγές αυτές να είναι όλες μαζεμένες κάπου, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τις βρίσκουν με ευκολία.

Τώρα, όσο αναφορά το food styling, θα πω ότι μάλλον μου βγαίνει αβίαστα. Μου αρέσει κάθε φορά να προσεγγίζω τη κάθε συνταγή με ένα διαφορετικό concept, παίζοντας με τα χρώματα, το φωτισμό και τα υλικά της, προσθέτοντας συχνά το ανθρώπινο στοιχείο. Άλλωστε πρώτα χορταίνει το μάτι, έτσι δε λένε!


Το Instagram θεωρείς έδωσε δύναμη και αναγνωσιμότητα στο blog σου;

Ναι, με έχει βοηθήσει πολύ. Πιστεύω ότι το Instagram έχει πολύ μεγάλη δύναμη και αυτό γιατί στηρίζεται στην εικόνα και μια ωραία εικόνα κεντρίζει πάντα το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Αυτό που πραγματικά απολαμβάνω εγώ, κυρίως μέσω του Instagram, είναι η αμεσότητα που έχεις πολλές φορές με τον άλλον, καθώς και η δυνατότητα που σου δίνεται, μέσω αυτού, να γνωρίσεις πολλούς αξιόλογους λογαριασμούς και κατ΄επέκταση τους δημιουργούς τους.

Η Ευγενία είναι ίδια στην κουζίνα του σπιτιού της και στην κουζίνα του “Let’s treat ourselves”;

Ακριβώς ή ίδια. Άλλωστε το blog μου είμαι εγώ! Στην καθημερινότητα μου είμαι εξίσου οργανωτική και μου αρέσει να απολαμβάνω το γεύμα μου, όποιο και να είναι αυτό. Ακόμη και η απλή σαλάτα που θα ετοιμάσω για το ταπεράκι μου στη δουλειά θα έλεγε κανείς ότι είναι έτοιμη για φωτογράφιση. Τουλάχιστον έτσι μου λένε οι συνάδελφοι μου!

Ποια συνταγή σου έχει κερδίσει την μεγαλύτερη ανταπόκριση;

Μπορώ να πω ότι οι επιλογές των αναγνωστών μου είναι μοιρασμένες.  Ιδιαίτερα αγαπητές όμως είναι οι εύκολες συνταγές με απλά υλικά που έχει κάποιος καθημερινά στην κουζίνα του.


Αλμυρό ή γλυκό;

Εδώ υπάρχει ένα δίλημμα! Αγαπώ το γλυκό, ειδικά όταν είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά, αλλά λατρεύω εξίσου και το αλμυρό, ίσως και λίγο παραπάνω, γι΄αυτό το λόγο έχω επιλέξει να έχει και το αλμυρό τη γωνίτσα του στο blog μου.

Ποια κουζίνα προτιμάς;

Εκτός βέβαια από την ελληνική, την οποία θεωρώ μια από τις πιο δημιουργικές και γευστικές κουζίνες, καθώς σε κάθε γωνιά του τόπου μας, μπορεί να απολαύσει κανείς μοναδικούς γευστικούς θησαυρούς, μου αρέσει να δοκιμάζω  συνεχώς νέες γεύσεις. Επίσης, λατρεύω την  ιταλική κουζίνα και αποφεύγω λιγάκι αυτές που έχουν έντονα καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Savoury scones


Τι σημαίνει μαγειρική για σένα;

Η μαγειρική, για μένα, είναι δημιουργία και ένας τρόπος έκφρασης. Όπως λέω χαρακτηριστικά και στο blog μου, μια συνταγή από μόνη της δεν έχει ψυχή, εσύ μαγειρεύοντάς την, της δίνεις ζωντάνια, καθώς προσθέτεις σ’ αυτήν ένα μικρό κομμάτι του εαυτού σου! Θεωρώ ευλογία και χαρά να ετοιμάζεις το τραπέζι για την οικογένεια και τους φίλους σου, οι στιγμές που μοιράζεται κανείς γύρω από ένα τραπέζι είναι αυτές που δένουν την οικογένεια και δίνουν όμορφη γεύση στην καθημερινότητα μας.


Ποιο υλικό δεν αποχωρίζεσαι από την κουζίνα σου;

Μμ …. Δύσκολη ερώτηση! Τώρα που το σκέφτομαι, στην κουζίνα μου υπάρχει πάντα αλεύρι, γιατί, που ξέρεις, μπορεί μια Κυριακή να έχω όρεξη να ψήσω κέικ. Επίσης στο ψυγείο υπάρχουν πάντα αυγά, βιολογικά από τις κοτούλες των γονιών μου στο χωριό, η εύκολη λύση όταν δεν έχεις μαγειρέψει τίποτα και θέλεις κάτι να ετοιμάσεις στα γρήγορα. Α… και σοκολάτα, κουβερτούρα, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, γιατί μου αρέσει η έντονη γεύση και το άρωμά της… και αν με αφήσεις, θα σου πω και άλλα ….

Θα μας προτείνεις μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή;

Λέω να σας γλυκάνω λιγάκι προτείνοντάς σας  τα Σοκολατένια Υγιεινά Τρουφάκια μου, τα οποία φτιάχνονται στη στιγμή, δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη , έχουν πλούσια σοκολατένια γεύση και θα τα απολαύσετε χωρίς ενοχές . Τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ.

Μπορείς να βρεις την Ευγενία εδώ:

https://www.handmadelittletreats.gr

https://www.instagram.com/letstreatourselves.gr/

https://www.facebook.com/Letstreatourselves/https://www.facebook.com/Letstreatourselves/

 


 

chocolate balls

 

 

See Also
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top