Είδαμε: Hairspray | Πάστα Φλώρα

Στο πλήρες ανακαινισμένο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ ανεβαίνει φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  η παράσταση “hairspray”. Ένα μιούζικαλ βραβευμένο παγκοσμίως τόσο για την μουσική του όσο και για το υπέροχο κείμενο του.

Λίγα λόγια για το έργο:

Βρισκόμαστε πίσω στο 1962 και συγκεκριμένα στην Βαλτιμόρη. Η Tracy (Κατερίνα Σούσουλα), μια νεαρή κοπέλα με λίγα παραπανίσια κιλά, έχει σαν όνειρο της να χορέψει σε γνωστό tv show αλλά και να αλλάξει τον κόσμο. Έναν κόσμο αντίθετο σε οτιδήποτε διαφέρει από αυτόν. Η πρώτη της προσπάθεια θα είναι μια μεγάλη αποτυχία. Μετά όμως από μια τιμωρία που θα τις επιβληθεί στο σχολειό, θα γίνει η αφορμή να γνωριστεί με μια ομάδα αφροαμερικανών νέων, και αυτή η συνάντηση θα είναι καθοριστική για την εκπλήρωση των ονείρων της. Δίπλα της η επίσης ευτραφής μαμά της Edna (Μάρκος Σεφερλής) και ο καλοκάγαθος μπαμπάς της (Κώστας Κόκλας) θα την βοηθήσουν να κατακτήσει τον στόχο της.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Edna Turnblad βρίσκεται ο Μάρκος Σεφερλής. Πρόκειται  για ένα ρόλο που παραδοσιακά υποδύεται άντρας και αποτελεί πρόκληση για πολλούς ηθοποιούς στην καριέρα τους. Ο Μάρκος Σεφερλής, που θα δείτε σε αυτή την παράσταση, ίσως να μην σας θυμίζει ότι έχει υποδυθεί μέχρι στιγμής. Σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας αλλά και να σας συγκινήσει σε αρκετές στιγμές του έργου. Αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για την φετινή σεζόν και του αξίζουν συγχαρητήρια για την ερμηνεία του.

Επίσης στον ρόλο του συζύγου ο Κώστας Κόκλας, όπου μέσα στο έργο λειτούργει υποστηρικτικά, απέναντι στην σύζυγο αλλά και στη κόρη του, στο να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Η ερμηνεία του επίσης εξαιρετική. Πολύ όμορφη, αλλά και συγκινητική θα έλεγα, η στιγμή που το ζευγάρι (Σεφερλής- Κόκλας) παίζουν οι δυο τους πάνω στην σκηνή.  Εδώ θα δανειστώ ένα στίχο από το τραγούδι, το οποίο ερμηνεύουν, όπου νομίζω ότι τα λέει όλα « σαν το κρασί που παλιώνει, και είναι πολύ πιο εκλεκτό».

Έπειτα η Κατερίνα Σούσουλα στον ρόλο της Tracy κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με την υπέροχη κίνηση της στα χορευτικά, όσο και με το ταλέντο της στα τραγούδια αλλά και στην ερμηνεία του ρόλου.

Κάτι βέβαια που ισχύει για όλο το θίασο. Νεα παιδιά, γεμάτα ταλέντο, σε ένα έργο κατά του ρατσισμού , φυλετικού και κοινωνικοοικονομικού, που σίγουρα αξίζει να δείτε!

Παντελής Χατζηιωάννου

 

Leave a Reply