Είδαμε το “Evil unicorns: βασισμένο σε ψευδή γεγονότα ” στο θέατρο Ροές

Η ομάδα kóka&panú, μαζί με τον Τάσο Καραχάλιο, παρουσιάζουν στο θέατρο Ροές την παράσταση  “Evil unicorns”.

Αρχικά τι σημαίνει evil unicorns (μοχθηροί μονόκεροι). Την φράση αυτή την δημιούργησαν οι μηχανικοί της Google για μη επαληθευμένες αναρτήσεις γεμάτες ψέματα, που εμφανίζονται κατά καιρούς στο διαδίκτυο και παρεισφρέουν στα αποτελέσματα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης. Το έργο ξεκινά με έναν μονόλογο ενός ήρωα, όπου μας διηγείτο τα προσωπικά του αδιέξοδα, που τον κατέκλυζαν από πολύ νωρίς στη ζωή του, και αμέσως μετά ο χορός ξεκινά.

Πρόκειται για ένα χορό ανάμεσα σε αναμνήσεις, άλλες δημιουργημένες από τους ίδιους και άλλες επηρεασμένες από το περιβάλλον πους τους κατακλύζει. Οι ήρωες δείχνουν, μέσω της κίνησης, να βρίσκονται σε μια διαρκής αναζήτηση ψάχνοντας μια έξοδο προς την αλήθεια και την ελευθερία τους.

Μια συνεχής πάλη λοιπόν για το τώρα, το πραγματικό, το ζωντανό παρόν. Ότι συμβαίνει επί σκηνής τοποθετείται στο σήμερα, χωρίς βέβαια να κρύβει την επιρροή του από το χτες, και την αγωνία για αυτό που έρχεται.

Ασυναίσθητα, φέρνοντας στο μυαλό  την καθημερινότητα μας, κατανοούμε καλύτερα την δράση που παρουσιάζεται. Ένα συνονθύλευμα πραγματικού, ιδεατού, και ψεύτικου, μέσω της ασταμάτητης κινησιολογικής ερμηνείας τους, μας παρασέρνουν στο απόλυτα ελεγχόμενο, πληροφοριακά και συναισθηματικά, παρόν.

Πρόκειται για την δεύτερη δουλειά του ντουέτου kóka&panú(,το οποίο αποτελείται από την χορεύτρια Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και τον μουσικό Παναγιώτη Μανουηλίδη) σε συνεργασία με τον Τάσο Καραχάλιο. Ένα είδος θεάτρου (σωματικό θέατρο)  πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα. Οι προκλήσεις, οι οποίες είχαν να αντιμετωπίσουν οι ερμηνευτές, ήταν αρκετές,  αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα αυτή την εξαιρετική δουλειά τους.

Η παράσταση ανεβαίνει με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, και είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε το σωματικό θέατρο. Καλή σας θέαση.

 

Παντελής Χατζηιωάννου

Leave a Reply