Now Reading
Είδαμε: Το Μαγικό Φίλτρο | Πάστα Φλώρα

Είδαμε: Το Μαγικό Φίλτρο | Πάστα Φλώρα

Κυριακή 3 Νοεμβρίου σήμερα και πήγα με τα παιδιά στην πρεμιέρα του “μαγικου φίλτρου” , στο “θέατρο κατω απο την γέφυρα” στο Φάληρο, με πολύ εύκολη πρόσβαση είτε με ΜΜΜ, ειτε με ίδια μέσα. Ένα καλα κρυμμένο μυστικό υπάρχει στον προσεγμένο αυτό χώρο που μιλάει στην καρδιά μικρών και μεγάλων! Ποιο άλλο από το φίλτρο της αγάπης και της προσφοράς! Με το φίλτρο αυτό λοιπόν, ανέβηκε η παράσταση από συντελεστές που ότι κάνουν το κάνουν με την καρδιά τους και αυτό βγαίνει προς τα έξω!

Τα παιδιά  στις πρώτες θέσεις, μπροστά μπροστα, για να έρθουν σε επαφή με την ιστορία που διαδραμματιζεται σε προσεγμένα σκηνικά και να δουν από κοντά τους ηθοποιούς που με τα καλογραμμένα κουστούμια τους προσεγγίζουν τους χαρακτήρες με αμεσότητα τόσο προς το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό-τα παιδιά μας δηλαδή, όσο και προς το ενήλικο κοινό! Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν μια παράσταση 80′ περίπου που η πλοκή κάτω από τις σκηνοθετικες οδηγίες της Τυρανιας Στριγγλιδου (κατά κόσμον Κωνσταντίνα σαραντοπουλου) η απόδοση του υπολοίπου καστ – Βελζεβουλ παλαβουλη (Αυγουστίνος ρεμουνδος) – αγαθών σκουληκαντερας/γεροχρόνος (Κώστας κλαδης) – ροζαλια (Χριστίνα σιωμου) – Ιάκωβος κρα (Οδυσσέας κιοσογλου) κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και τα παιδικά μουτράκια χαμογελαστά με μάτια ορθάνοιχτα να παρακολουθούν την ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους καθηλωμενα! Και ξέρετε… Τα παιδιά είναι οι πιο σκληροί κριτές!

Η γάτα ροζαλια και το κοράκι Ιάκωβος κρα, μυστικοί απεσταλμένοι του ανώτατου συμβουλίου των ζώων γίνονται τα κατοικίδια των συμφεροντολογων, μικροψυχων και πανουργων αφεντικών τους που διψουν για χρήμα και δεν είναι άλλοι από την θεία Τυρανια και τον ανηψιο της τον Βουλη (από το βελζεβουλη!!) για να συλλέξουν στοιχεία για την ενοχή τους απέναντι στην ανθρωπότητα, αφού όλη τους την ζωή την σπατάλησαν σκεπτόμενοι και πράττοντας εις βάρος της φύσης και των ανθρώπων φέρνοντας φυσικές καταστροφές από την μόλυνση του περιβάλλοντος και σπερνοντας στους ανθρώπους ασθένειες, πόνο, δυστυχία, πολεμούς και διχόνοια. Όμως, οι αγνές καρδιές των αθώων ζώων, ακόμα και ως εχθροί από την φύση τους (γάτα με πουλί) καταλαβαίνουν πως ο μόνος τρόπος για να σωσουν την γη και την ανθρωπότητα είναι να αφήσουν κατά μέρος τις έχθρες, να γίνουν φίλοι και να συργαστούν για το καλό όλων! Να πάτε να δείτε λοιπόν, πώς στο τέλος οι κακοί γίνονται καλοί και η καρδιά τους γεμίζει με αγάπη με την προσπάθεια των φίλων μας!

Και να διδαχθουμε όλοι μας πως με την ανιδιοτελεια και την προσφορά στον συνάνθρωπο γεμίζει και η δική μας καρδιά, ακολουθώντας το παράδειγμα του υπέροχου κ. Δαφνή Νίκου ο οποίος μας παροτρύνει να στείλουμε με το εισιτήριο μας να παρακολουθήσει την παράσταση μια οικογένεια που δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να ανταπεξέλθει στο αντίτιμο! Με μια παράσταση σαν αυτή που παρακολούθησα σήμερα στο γεμάτο παιδιά και γονείς “θέατρο κατω απο την γέφυρα” , το χειροκρότημα βγαίνει αυθόρμητα και το παιδικό θέατρο ανθίζει!

Μαρία Στάμου

 

Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ

View Comments (0)

Leave a Reply

Scroll To Top