Το Μαράκι Έκλασε | Faust Bar Theatre Arts

Το Μαράκι Έκλασε

Αντλώντας την έμπνευσή τους από την ευθύβολη γραφή της Λένας Κιτσοπούλου και με σήμα κατατεθέν τους τις χρωματιστές φούστες τουτού, οι Seven Sisters κατάφεραν σε μια δύσκολη για όλ@ μας χρονιά, να δημιουργήσουν και να συστηθούν στο κοινό μέσα από την πρώτη τους ολοκληρωμένη θεατρική δουλειά. Με ιδιαίτερη χαρά αλλά κι ευγνωμοσύνη που Το Μαράκι Έκλασε έτυχε τόσο θερμής υποδοχής, οι «μπαλαρίνες» της διπλανής πόρτας ανανεώθηκαν και επιστρέφουν στη σκηνή του Faust Bar Theatre Arts.

Επτά γυναίκες αφηγούνται πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου. Η Αγία Ελληνική Οικογένεια. Η Πατριαρχία. Η Παιδική ηλικία. Ο κύκλος της βίας και της κακοποίησης. Πρόκειται για πέντε οικογενειακές ιστορίες απ’ αυτές που όλοι νομίζουμε ότι συμβαίνουν μια στο τόσο, απ’ αυτές που συμβαίνουν κάπου «μακριά από μας». Άνθρωποι που τρώνε μαζεμένοι σε οικογενειακά τραπέζια, δουλεύουν οχτάωρα σε κατάμεστες δημόσιες υπηρεσίες, μεγαλώνουν παιδιά, έχουν συζύγους και γιαγιάδες. Άνθρωποι ευάλωτοι που κρύβονται κάτω από τραπέζια, άνθρωποι που παραπλανούν χαμογελώντας ή χαμογελούν παραπλανημένοι και πάντως εξακολουθούν να ονειρεύονται. Τους βλέπουμε να πονούν, να ακρωτηριάζουν και να ακρωτηριάζονται συναισθηματικά, να αφήνονται στα σκοτεινότερα των ενστίκτων τους και μπλεγμένοι καθώς είναι στο κουβάρι της ζωής να αναπαράγουν σαν αναπόδραστο μοτίβο τη βία και την κακοποίηση.

Οι Seven Sisters ως γνήσια παιδιά αγίων ελληνικών οικογενειών που πλέον μεγάλωσαν, αφηγούνται αυτές τις ιστορίες «έξω απ’ τα δόντια». Με μεγάλες δόσεις χιούμορ, με μικρές δόσεις ειρωνείας και σαρκασμού, αλλά κυρίως με όχημα το «ΜΑΖΙ». Είναι επτά γυναίκες που στέκονται πάνω στη σκηνή «μαζί», αφηγούνται «μαζί», αναπνέουν «μαζί».

’’Οι ιστορίες που θα σας πούμε ακουμπάνε μέσα μας, μιλάνε για το παιδί που υπήρξαμε, μιλάνε στο παιδί που μεγάλωσε πια, αλλά που πάντα θα φέρει μέσα του κάτι από το τότε’’.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Κείμενα: Λένα Κιτσοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη

Σκηνικά – Κοστούμια: Seven Sisters

Μουσική επιμέλεια: Γιώτα Σερεμέτη

Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Φιλίππογλου, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

Video art – Σχεδιασμός αφίσας: Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Προβολή – Επικοινωνία: Ανδρονίκη Τσατσαρώνη

Επί σκηνής οι ηθοποιές: Χριστίνα Ανδρεάκου, Άρτεμις Δούρου, Μαρίνα Ζέρβα, Μαρούλα Καλαμποκιά, Νικολέττα Παναγιώτου, Γιώτα Σερεμέτη, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρεμιέρα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, στις 20.00

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στις 20.00

Διάρκεια παράστασης: 115 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 12 ευρώ

Faust Bar Theatre Arts: Καλαμιώτου 11 (πλατεία Αγίας Ειρήνης), 210-3234096

Ηλεκτρονική Προπώληση: Το Μαράκι Έκλασε viva.gr

Facebook: Seven_7Sisters

Instagram: seven_7sisters

Το Μαράκι έκλασε | Faust Bar Theatre Arts

Το Μαράκι έκλασε

«Το Μαράκι έκλασε», Από την ομάδα Seven Sisters. Στο Faust Bar Theatre Arts. Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 20.00

 «Για όλες εμάς που μας στρίμωξαν σε μια στολή μπαλαρίνας,

ενώ θέλαμε να χορέψουμε ζεϊμπέκικο»

Η ομάδα Seven Sisters παρουσιάζει την παράσταση «Το Μαράκι έκλασε». Επτά γυναίκες επί σκηνής αφηγούνται πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες, δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου. Η Αγία Ελληνική Οικογένεια. Η Πατριαρχία. Η Παιδική Ηλικία. Πέντε οικογενειακές ιστορίες απ’ αυτές που όλοι νομίζουμε ότι συμβαίνουν μια στο τόσο, απ’ αυτές που ακούμε στα δελτία των 8, απ’ αυτές που συμβαίνουν και θα έπρεπε να συμβαίνουν «μακριά από μας».  Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που τρώνε μαζεμένοι σε οικογενειακά τραπέζια, που δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες, που έχουν παιδιά, συζύγους και γιαγιάδες. Άνθρωποι που όταν χρειαστεί να πονέσουν, όταν έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τη φρίκη, αντιδρούν και αντιστέκονται όπως μπορούν.

Οι Seven Sisters ως γνήσια παιδιά αγίων ελληνικών οικογενειών που πλέον μεγάλωσαν, νιώθουν έτοιμες να αφηγηθούν τις ιστορίες αυτές «έξω από τα δόντια». Χωρίς προσπάθεια ωραιοποίησης, χωρίς δικαιολογίες και – κυρίως – χωρίς ντροπή.

«Είμαστε ΜΑΖΙ».

Με χιούμορ, με μικρές δόσεις ειρωνείας και σαρκασμού, αλλά και με πηγαία διάθεση για παιχνίδι, οι Seven Sisters είναι επτά γυναίκες που επιλέγουν να εκτεθούν. Επιλέγουν να σταθούν μαζί απέναντι σε όλα τα αδιέξοδα που δημιουργεί η ανδροκρατούμενη κοινωνία μας και μέσα από τις ιστορίες που αφηγούνται αφήνουν τις πληγές τους ανοιχτές για να τις δει όλος ο κόσμος. Τολμούν, μέσω της τέχνης του θεάτρου, να διεκδικήσουν ένα περιβάλλον όπου θα χωράνε οι επιθυμίες τους, όπου οι φωνές τους θα είναι ολόδικές τους με αξία πραγματική, όπου θα μπορούν να γκρεμίζουν και να (συν)διαμορφώνουν τοπία, όπου δε θα χρειάζεται πια να αγωνιούν για μιαν έξοδο κινδύνου. Τολμούν να ονειρευτούν έναν κόσμο χωρίς φόβο και διαρκή απειλή.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Κείμενα: Λένα Κιτσοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη

Σκηνικά – Κοστούμια: Seven Sisters

Μουσική επιμέλεια: Γιώτα Σερεμέτη

Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Φιλίππογλου

Βοηθός σκηνοθέτιδος: Βάνα Σλέιμαν

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμπίνη

Art direction – Video art – Σχεδιασμός αφίσας: Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

Καλλιτεχνική συνεργασία: Παναγιώτα Βαρελά, Μαρούλα Καλαμποκιά, Ανδρομάχη Μακρίδου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ανδρονίκη Τσατσαρώνη

Παίζουν οι ηθοποιές: Χριστίνα Ανδρεάκου, Ελένη Γκιούρα, Άρτεμις Δούρου, Μαρία Σαρέλη, Γιώτα Σερεμέτη, Βάνα Σλέιμαν

Στα decks η Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Πρεμιέρα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, στις 20.00

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, στις 20.00

Διάρκεια παράστασης: 115 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10 ευρώ

Faust Bar Theatre Arts: Καλαμιώτου 11 (δίπλα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης)

Τηλέφωνο: 210 3234096

Ηλεκτρονική Προπώληση: Viva.gr https://www.viva.gr/tickets/theater/to-maraki-eklase/

 

Facebook: Seven_7Sisters https://www.facebook.com/seven7sisters7

Instagram: seven.7sisters