Σειρές Σαν Σινεμά | Cinobo

Σειρές Σαν Σινεμά

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στο θερινό κινηματογράφο Αλεξάνδρα, το Cinobo παρουσίασε την πορεία του μέχρι σήμερα στο χώρο του streaming αλλά και όχι μόνο, και τι έχουμε να περιμένουμε από την εταιρία στο άμεσο μέλλον. Το μέλλον της πλατφόρμας αποκαλύπτεται απόλυτα από το νέο σύνθημα το οποίο είναι, Σειρές Σαν Σινεμά.

Σωστά καταλάβατε το επόμενο βήμα του Cinobo είναι οι σειρές, με την σφραγίδα της επιλογής και της ποιότητας που ήδη έχουν αφήσει στο χώρο του σινεμά.

Η πλατφόρμα που ήρθε στις οθόνες μας στις αρχές του ’20, εν μέσω καραντίνα, μέσα σε τρία χρόνια έχει καταφέρει να έχει εκατομμύρια προβολές στις ταινίες που επέλεξε να προσθέσει στην βιβλιοθήκη της και να την έχουν επιλέξει θεατές από πάνω οχτακόσια σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το Cinobo γεννήθηκε μέσα από την ιδέα μιας μικρής παρέας ατόμων που ήθελαν να δώσουν στον θεατή την δυνατότητα να έχει εύκολη πρόσβαση στον ανεξάρτητο και ποιοτικό ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Φεστιβαλικές ταινίες που λόγω της κατάστασης της αγοράς έβρισκαν όλο και μικρότερη παραμονή σε κάποια μεγάλη αίθουσα, βρέθηκαν άμεσα στις επιλογές του κοινού που της ήθελε ή που δεν είχε την δυνατότητα μέχρι σήμερα να τις ψάξει παραπάνω. Συγχρόνως το Cinobo κατάφερε έμπρακτα να υποστηρίξει το νέο ελληνικό κινηματογράφο και να γίνει το σπίτι για πολλές παραγωγές που ήταν αδύνατον να βρουν το κοινό τους έξω από την Αθήνα.

Βέβαια δεν σταμάτησαν μέχρι εκεί αφού η αγάπη της πλατφόρμας για τον κινηματογράφο μετουσιώνεται στην πράξη και στην στήριξη τους στης φυσικές αίθουσες με ένα πρόγραμμα όπου ο συνδρομητής κερδίζει δωρεάν εισιτήρια για να βρεθεί σε μια αίθουσα και να δει την ταινία που θέλει στην μεγάλη οθόνη, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον θεατή να αγαπήσει ξανά την διαδικασία μιας εξόδου στον κινηματογράφο.

Όμως το επόμενο βήμα όπως είπαμε είναι οι σειρές και έρχεται άμεσα αφού από 2 Οκτωβρίου, θα είναι διαθέσιμες οι πρώτες πέντε σειρές που εξασφάλισε το Cinobo για τους θεατές του.

Ο λόγος για τις:

– Η σειρά M.A.T, από την Ισπανία, μια πολυβραβευμένη σειρά του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν για την αστυνομική βια με αφορμή ένα γεγονός με μεγαλύτερες και πιο βαθιές δομικές προεκτάσεις.

– Το γαλλικό UFOs, με τον Μελβίλ Πουπό και την Δάφνη Πατακιά σε μια εξερεύνηση στην γαλλική επαρχία και την πιθανότητα να υπάρχουν εξωγήινοι δίπλα τους.

– Το Vernon Subutex, το οποίο είναι η μεταφορά της τριλογίας βιβλίων της Βιρζινί Ντεπάντ, για την μουσική και την κουλτούρα της γενιάς του ’90.

– Από την Βρετανία, το It’s a Sin του Ράσελ Ντέιβις, με φόντο την δεκαετία του ’80 και την κρίση του AIDS στην χώρα.

– O Olivier Assayas, το 2010, παρουσίασε την αληθινή ιστορία του Βενεζουελάνου τρομοκράτη Κάρλος (Το Τσακάλι) σε δυο μορφές. Η μια ήταν σε ταινία και η άλλη ήταν σε μορφή σειράς όπου αυτή θα υπάρχει από τον Οκτώβριο στο Cinobo.

Υπάρχει και μια ακόμα έκπληξη, στο νέο προγραμματισμό του Cinobo. Εξασφάλισαν και θα παρουσιάσουν σε αποκατεστημένη μορφή μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα το θρυλικό Berlin Alexanderplatz του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, στο όσο δυνατόν καλύτερη ποιότητα σε εικόνα και ήχο.

Η χρόνια ξεκινάει δυναμικά για το Cinobo και τους συνδρομητές του, οι οποίοι κάθε Δευτέρα θα έχουν από ένα νέο επεισόδιο στις σειρές που κάνουν την ντεμπούτο στην πλατφόρμα.

Χρήστος Βασιλακόπουλος

https://cinobo.com/en/journal/articles/to-cinobo-fernei-seires

%d bloggers like this: