8+1 τρόποι να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου | Πάστα Φλώρα

άλλαξε τον εαυτό σου

Γράφει η Σίσσυ Πολιτοπούλου

Καθώς αποχαιρετούμε το καλοκαίρι, υποδεχόμαστε τον Σεπτέμβριο, τον μήνα της μετάβασης, της αλλαγής και γιατί όχι και τον μήνα μιας καινούργιας αρχής! Μέσα από την καινούργια αυτή αρχή λοιπόν, καθένας από εμάς έχει την ευκαιρία, με διάφορους τρόπους, να εξασκήσει την αγάπη προς τον εαυτό του και να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του.

8+1 τρόποι ώστε γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου
  1. Εφάρμοσε μια πρωινή και μια βραδινή ρουτίνα, ώστε να ακολουθείς ένα πρόγραμμα και να εξοικονομείς χρόνο καθημερινώς.
  2. Γέμισε τον οργανισμό σου με υγιεινά γεύματα και τροφές που θα σου προσφέρουν ενέργεια καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.
  3. Συγκέντρωσε γύρω σου άτομα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα και σου προσφέρουν θετικότητα -σε μια καινούργια αρχή απέφυγε κάθε είδους τοξικότητα και αρνητικότητα.
  4. Δοκίμασε καινούργια και διαφορετικά πράγματα.Οι εμπειρίες και τα συναισθήματα που προκύπτουν απο πράγματα που πιστεύαμε ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε, είναι πραγματικά ανεπανάληπτα.
  5. Προγραμμάτισε χρόνο για τον εαυτό σου σε καθημερινή βάση. Είτε επιθυμείς να χαλαρώσεις με μια κούπα καφέ και ένα βιβλίο, είτε απλώς να σκεφτείς με ηρεμία όλα όσα σε απασχολούν, ο προσωπικός χρόνος αποτελεί αναγκαιότητα.
  6. Κάνε γυμναστική για 30 λεπτά τουλάχιστον κάθε μέρα. Πέρα απο τα ποικίλα οφέλη που έχει η άσκηση στο σώμα και στην σωματική υγεία, είναι το ίδιο σημαντική και έχει θετικές επιδράσεις και στην ψυχική υγεία.
  7. Κράτα ένα ημερολόγιο, ώστε να καταγράφεις τα σχέδιά σου για την επόμενη ημέρα, αλλά και τους προβληματισμούς και τις σκέψεις σου.
  8. Γράψε κάθε μέρα ένα πράγμα για το οποίο είσαι ευγνώμων. Είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν μέρες που δεν νιώθεις καλά. Κοιτώντας την λίστα ευγνωμοσύνης σου, αυτόματα θα θυμάσαι τα θετικά συναισθήματα και εμπειρίες που έχεις βιώσει.
  9. Διαλογίσου! Ο διαλογισμός συμβάλλει θετικά τόσο στην αύξηση της δημιουργικότητας και στην βελτίωση της μνήμης, όσο και στην καταπολέμηση του στρες.
© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top