«Άμμος στο στόμα» του Ερβέ Λε Κορ.

 

Βάσκοι αυτονομιστές και ένας έρωτας «χειροβομβίδα» στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Ερβέ Λε Κορ.

Κρατική βία, έρωτας και άφθονη περιπέτεια είναι τα συστατικά του νέου απολαυστικού μυθιστορήματος από τον Γάλλο συγγραφέα Ερβέ Λε Κορ, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σήμερα εκπροσώπους του αστυνομικού μυθιστορήματος.

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Μια επιχειρησιακή ομάδα Βάσκων αυτονομιστών ανατινάζει ένα υπό ανέγερση ξενοδοχείο στη νοτιοδυτική Γαλλία. Επεμβαίνει η χωροφυλακή και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ένας από τους αυτονομιστές τραυματίζεται και φυγαδεύεται στο Μπορντό από μία συντρόφισσά του που ονομάζεται Εμίλια.

Εκεί ένας πρώην αριστεριστής και πρώην εραστής της κοπέλας, ο Πιερ, τους βοηθάει και αποφασίζει να τους μεταφέρει στη Χώρα των Βάσκων για την περίθαλψη του τραυματία. Οι ήρωές μας αγνοούν πως ο Άνχελ Ματάνθας, ένας ψυχοπαθής εκτελεστής πληρωμένος από τις ισπανικές υπηρεσίες, τους ακολουθεί κατά πόδας. Όπως τους ακολουθεί και η Γαλλική Αστυνομία.

Σε μια περιοχή κοκαλωμένη απ’ το χιόνι και τον πάγο παίζεται ένα τραγικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι που περιγράφει αριστοτεχνικά ο Ερβέ Λερ Κορ στο μυθιστόρημά του «Άμμος στο στόμα».

 

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top