Αν ξεφύγω 2 μέρες  το Σαββατοκύριακο μπορεί η πρόοδος της δίαιτας να μειωθεί;

Αν ξεφύγω 2 μέρες  το Σαββατοκύριακο μπορεί η πρόοδος της δίαιτας να μειωθεί;

Πολύ πιθανό να σκεφτείς ότι: «Προσέχω 5 μέρες την εβδομάδα, τα κάνω όλα by the book , μα πόσο οι δυο αυτές μέρες μπορούν να καταστρέψουν την πορεία μου;»

Λοιπόν, όλα είναι θέμα ενεργειακού ισοζυγίου!

Στην περίπτωση που θέλεις να χάσεις βάρος, χρειάζεται να είναι αρνητικό δηλαδή πρέπει να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανάς.

Ας δούμε τα Do και τα Don’ts

✔Αν θελήσεις να υποκύψεις σε κάποιον πειρασμό είναι απόλυτα φυσιολογικό! Μάντεψε, δεν είναι ανάγκη να είναι Σαββατοκύριακο για να το κάνεις.

✖Αν μπεις στη λογική να περιορίζεσαι πέντε μέρες την εβδομάδα για να φας το Σαββατοκύριακο, δεν είναι ακριβώς αυτό που έχουν οι διαιτολόγοι στο μυαλό τους όταν μιλάνε για ισορροπημένη διατροφή. Η αυτοπεριοριστική αυτή σκέψη πιο πολύ τείνει να σε βγάζει από την ισορροπία. Καταρχήν, δεν υπάρχει λόγος να ζεις το 5ήμερο του τρόμου, προκειμένου να φας δυο μέρες. Μπορείς να τρως επιλογές που σου αρέσουν 7/7!

✖Αν εν τέλει, περιμένεις να φας αυτό που λαχταράς εκείνες τις ημέρες είναι πιο πιθανό να φας περισσότερο από αυτό που τελικά ήθελες. Έτσι, το  αποτέλεσμα πέρα από περισσότερες θερμίδες, περιλαμβάνει και τύψεις. Φαύλος κύκλος, μιας και κάπως έτσι τα μαθηματικά πάνε περίπατο, αφού μπορεί στο τέλος το ισοζύγιο από αρνητικό να γίνει θετικό!

✖Επιπλέον, αν μπαίνεις σε μια λογική ότι “Αα ήρθε Σαββατοκύριακο πρέπει να φάω”, υπάρχει μια περίπτωση να μην το θες πραγματικά και εσύ όντως να καταλήγεις  να τρως παραπάνω. Επιπλέον, όταν ξεφύγεις σε περισσότερα από ένα γεύματα  χωρίς να το καταλάβεις μπορείς από μία cheat day να καταλήξεις σε μια cheat week.

✔Αν υπάρχει κάτι που συνειδητοποιημένα θες να φας, Go for it! Το κριτήριο είναι να το θες πραγματικά, δεν ζούμε σε γυάλα.

Ας είμαστε χαρούμενοι με ο, τι τρώμε 7/7 μέρες την εβδομάδα και όχι 2/7!

 

Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος 
Τηλέφωνο: 6984515475,
E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top