Αυτοπεποίθηση στα ύψη: Πώς να το πετύχεις | Πάστα Φλώρα

Η αγάπη προς τον εαυτό μας είναι, ίσως, το σημαντικότερο στοιχείο που οφείλουμε να καλλιεργήσουμε. Πολλές φορές πιάνουμε εμάς τους ίδιους να μας υποτιμούμε και να μην αναγνωρίζουμε την αξία μας κάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε στο άμεσο μέλλον.

Το κρίσιμο ερώτημα βέβαια είναι πώς θα το κάνουμε αυτό;

Πώς θα πετύχουμε το λεγόμενο “love yourself first” και πώς θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθηση μας στα ύψη;

Παρακάτω θα σου παραθέσω ορισμένους πολύ απλούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον πολυπόθητο στόχο σου!

Αρνητικές σκέψεις; 

Προσπάθησε να αντικαταστήσεις τις αρνητικές σκέψεις με πιο θετικές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία, θα σου φτιάξουν την διάθεση και θα σε κάνουν να συμπεριφερθείς στον εαυτό σου με έναν τελείως διαφορετικό, και πιο βελτιωμένο τρόπο.

Φρόντισε εσένα

Η αυτοφροντίδα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο το οποίο δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις καθημερινά. Τρώγε υγιεινά, γυμνάσου, περιποιήσου το σώμα σου και την επιδερμίδα σου, διάβασε ένα βιβλίο από το οποίο θα αποκομίσεις κάτι σημαντικό.

Χαλάρωσε

Όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη χαλάρωση έτσι δεν είναι;

Προσπάθησε να δώσεις στον εαυτό σου τον χρόνο του να ξεκουραστεί και μην τον πιέζεις υπερβολικά, διότι αυτή σου η πράξη είναι πολύ πιθανό να έχει ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα. 

Όρισε τους δικούς σου στόχους

Ορίζοντας κάθε μέρα τους δικούς σου, προσωπικούς στόχους η κάθε μέρα αποτελεί και μια ξεχωριστή πρόκληση για εσένα. Από το πιο απλό, όπως να περπατήσεις δέκα λεπτά περισσότερο σήμερα ή να πιείς ένα ακόμα ποτήρι νερό, μέχρι το πιο φιλόδοξο, όπως το να καταφέρεις να πάρεις αύξηση ή να κάνεις επιτέλους το ταξίδι τον ονείρων σου.

Δώσε στους στόχους και στα όνειρα μια θέση στη ζωή σου!

Βοήθησε τους συνανθρώπους σου

Βοηθώντας κάποιον που το έχει ανάγκη, όχι μόνο θα προσφέρεις στην κοινωνία και θα συμβάλλεις στο να σχηματιστούν περισσότερα χαμόγελα στα πρόσωπα κι άλλων ανθρώπων, αλλά παράλληλα θα αισθανθείς και καλύτερα μέσα σου. Πήγαινε για δενδροφύτευση , δώρισε τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια ή βοήθησε τον γείτονα σου να κουβαλήσει τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

Απλές πράξεις που έχουν μεγάλη αξία!

Δοκίμασε νέα πράγματα

Μην επαναπαύεσαι στις δάφνες σου, αλλά δοκίμασε καινούργια πράγματα.

Για παράδειγμα, παρακολούθησε ένα σεμινάριο το οποίο σχετίζεται με το επαγγελματικό σου αντικείμενο, δοκίμασε έναν νέο τρόπο γυμναστικής, κάνε ακόμα και κάποιο extreme sport αν θες να νιώσεις την αδρεναλίνη σου να ανεβαίνει στα ύψη!

 Εν τέλει, το να αγαπήσεις τον εαυτό σου και ως εκ τούτου να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση  μπορεί να είναι ένας δύσκολος στόχος δεν είναι, όμως, και ακατόρθωτος.

Για αυτό βάλε τα δυνατά σου, ανασκουμπώσου και δες τη ζωή από άλλη ματιά. Είσαι μοναδικός και ξεχωριστός και ποτέ δεν πρέπει να το ξεχνάς αυτό, ούτε να επιτρέπεις στους άλλους να σε υποβιβάζουν για κανέναν απολύτως λόγο!

Ιωάννα Καλφόγλου


ΠΗΓΗ: ditchthelabel.org

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top