Γιατί ο νέος δίσκος της Dua Lipa είναι η καλύτερη συντροφιά για την καραντίνα; | Πάστα Φλώρα

Στα τέλη του Μάρτη η αγαπημένη τραγουδίστρια Dua Lipa κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο “Future Nostalgia” με ποπ ήχους που σε μεταφέρουν αυτόματα στα 80’s και σε ξεσηκώνουν για πολύ χορό και πολύ τραγούδι. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τα Video Clip των: “Don’t Start Now”, “Break my Heart” και “Physical” και σίγουρα δεν έχουν απογοητεύσει, κάθε άλλο, αφού είναι γεμάτα χρώματα, έντονες εναλλαγές, γρήγορο ρυθμό, πολλούς χορευτές και την Dua πιο όμορφη από ποτέ σε κεντρικό ρόλο.

Επιπλέον, έχουν κυκλοφορήσει και τα Lyric Video όλων των κομματιών του δίσκου, με επίσης πολλά χρώματα και εναλλαγές. Και τα τρία Video Clip που αναφέρθηκαν, καθώς και τα Lyric Video, που συνηθίζουν να είναι απλά, όχι όμως στην προκειμένη περίπτωση, υποδηλώνουν σκληρή δουλειά, ευρηματικότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια και φυσικά ακριβή παραγωγή.

Η Dua τραγουδάει και χορεύει πολύ. Με ανανεωμένο στυλ, πλέον ξανθιά, μας καλωσορίζει σε μια νέα εποχή και μας εισάγει σε αυτήν. Μια νέα εποχή, που όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του δίσκου της, έχει στοιχεία από το παρόν, παραστάσεις και εικόνες από το μέλλον και ήχο από το παρελθόν.

Κάτι που μου άρεσε πολύ και θέλω να το αναφέρω είναι οι χορευτικές της επιδόσεις που προκαλούν εντύπωση, καθώς παλαιότερα της είχε ασκηθεί έντονη κριτική για αυτές και την αμηχανία της πάνω στη σκηνή, αλλά πλέον φάνηκε ότι μόνο για καλό πήρε τις κριτικές αυτές, βελτιώθηκε και σίγουρα εξελίχθηκε. 

Όλα τα κομμάτια του νέου δίσκου έχουν ένταση και σε προ(σ)καλούν να χορέψεις. Μάλιστα πολλοί “την κατηγορούν” αστειευόμενοι ότι η ίδια προέβλεψε την καραντίνα λόγω κάποιων στίχων στο κομμάτι “Break my Heart” “I would’ve stayed at home, ’cause I was doin’ better alone”, “I should’ve stayed at home, ’cause now there ain’t no letting you go” και στο “Don’t Start Now” “Don’t show up, don’t come out/ Don’t start caring about me now” . Την ίδια στιγμή που η ίδια στο κομμάτι “Physical” μας προτείνει τρόπους να περάσουμε την καραντίνα “So come on, come on, come on..Let’s get physical”, “ Baby keep on dancing like you ain’t got a choice”

Γενικότερες πληροφορίες για το νέο δίσκο είναι ότι ήταν να κυκλοφορήσει κανονικά στις 3 Απρίλη, αλλά επειδή διέρρευσε κυκλοφόρησε τελικά στις 27 Μαρτίου από την Warner Records και το άλμπουμ άρχισε να δουλεύεται ήδη από το 2018, με την Dua να κρύβεται πίσω από τους στίχους σε πολλά κομμάτια της.

Επιρροές έχει από τη Madonna, την Gwen Stefani και την Kylie Minogue, όπου κάποιοι κατέκριναν κάποια κομμάτια για αντιγραφή και  όχι απλά για επιρροή. Παρά τις κριτικές αυτές, ο δίσκος έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές στο σύνολο του, που αφορούν κυρίως την παραγωγή του. Μάλιστα σε 9 χώρες κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των charts.

Το σίγουρο είναι ότι ο δίσκος αυτός σου φτιάχνει τη διάθεση. Και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό, τις ημέρες που περνάμε.

Προσωπικά, με κάνει χαρούμενη και αρκετές φορές μέσα στην ημέρα μου με πετυχαίνω να σιγομουρμουρίζω το “Physical” ή απλά να το χαζεύω σε μια οθόνη. Ανυπομονώ και για τα υπόλοιπα Video Clip που θα κυκλοφορήσουν, γιατί θεωρώ πως η επιτυχία του δίσκου αυτού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα του. Ίσως να μη γνώριζαν την επιτυχία και την απήχηση που έχουν, χωρίς αυτήν. 

Πραγματικά, τα Video Clips είναι φανταστικά!! Μη χάνεις λεπτό και τσέκαρε τα τώρα!!

Ρούλα Βαθίστα

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top