Γυναίκα – Τι υπέροχο πλάσμα | Μιλένα Βλασσοπούλου

Η 8η Μαρτίου είναι ταυτισμένη με την Γυναίκα. Είναι η μέρα που όλοι μας συγχαίρουν για τη γιορτή μας, μας σφίγγουν το χέρι, λέγοντάς μας χρόνια πολλά. Μα, μια μόνο μέρα είναι αρκετή για να δείξουμε στη Γυναίκα το πόσο σημαντική είναι για μας;

Γίνεται μάνα εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Μέσα της κουβαλά 9 μήνες το θαύμα της ζωής, αυτό που αργότερα θα φέρει στον κόσμο και θα το προστατεύει με όλα της τα όπλα. Είναι σύντροφος, εργαζόμενη, αδερφή, στήριγμα οικογένειας. Είναι ένα εύθραυστο πλάσμα που γίνεται ασπίδα όταν βρεθεί σε κίνδυνο.

Μετατρέπεται σε θηρίο ανήμερο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της, που τόσο στερείται μέσα στη καθημερινότητα. Παλεύει κάθε μέρα με τον κόσμο που την υποτιμά, τη χλευάζει και τη λοιδορεί. Σταματά πολέμους μόνο και μόνο με μια εικόνα, εκείνη να βάζει το σώμα της μπροστά και να κρατά όλες τις σφαίρες στο στήθος της, προστατεύοντας το σπλάχνο της. Δουλεύει, κουράζεται, καταπονείται αλλά δεν παραπονιέται.

Συνεχίζει τον αγώνα της επιβίωσης για αποδείξει τα αυτονόητα. Είναι ένα όμορφο πλάσμα που χρειάζεται αγάπη, κατανόηση, φροντίδα. Κάθε μήνα αντιμετωπίζει τη φύση που την ταλαιπωρεί με κράμπες, πόνους, ζαλάδες, ταχυκαρδίες και πολλές φορές καταντά θύμα ανέκδοτων κοροιδεύοντας κάτι που το αντίθετο φύλο δεν μπορεί να νιώσει εκ των πραγμάτων. Είναι ικανή να κάνει και να αντιμετωπίσει σχεδόν τα πάντα, στα ίσα και με περίσσια μπέσα.

Μετά από όλα αυτά πιστεύεις ακόμα ότι είναι το αδύναμο φύλο; Αγαπήστε τον εαυτό σας, το σώμα και τις ατέλειες σας. Άλλωστε η τελειότητα είναι βαρετή…

Χρόνια μας πολλά!

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top