Η αγάπη ξεκινά από το μέσα μας | Πάστα Φλώρα

Λένε πως όλα ξεκινούν από μέσα μας. Όλα τα όμορφα αλλά και άσχημα συναισθήματα.

Λένε επίσης πως μόνο και μόνο με τη δύναμη που έχουμε, μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας όπως ακριβώς την έχουμε ονειρευτεί. Ποιο είναι το εμπόδιο που μπαίνει και μας δυσκολεύει;

Το μόνο εμπόδιο που έχουμε, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Όταν δεν τα πάμε πολύ καλά με τον εαυτό μας, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, μα υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις που έχουμε.

Μπορεί να περάσουμε χρόνια σκεπτόμενοι πως συνέχεια κάτι λείπει από τη ζωή μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, λείπει η αγάπη. Αυτό που δεν αναγνωρίζουμε πάντα, είναι πως η αγάπη ξεκινά από το μέσα μας. 

Το πιο σημαντικό μάθημα που θα έπρεπε να μας διδάσκουν από μικρή ηλικία είναι πως να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Θα μου πεις, αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να μάθεις σε μια τάξη. Αυτό το μαθαίνεις μέσα από τη ζωή.

Η κοινωνία μας όμως έχει την τάση να κρίνει τα πάντα. Μικρά και μεγάλα. Αυτό τι αποτέλεσμα έχει;

Να κρίνουμε και εμείς τον εαυτό μας. Αδυνατούμε  να αναγνωρίσουμε τα καλά μας ενώ με πολύ μεγάλη ευκολία κάνουμε focus σε αυτά που δεν μας αρέσουν.

Αυτό είναι σχεδόν καταστροφικό! Γιατί αν δεν μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας ακριβώς όπως είναι, με τα καλά του και τα στραβά του, τότε κανένας δεν θα μας αγαπήσει για αυτό που είμαστε. Ίσα ίσα που θα βρίσκουμε ανθρώπους οι οποίοι θα επιβεβαιώνουν όλα όσα εμείς βρίσκουμε άσχημα και αρνητικά στον εαυτό μας. 

Η αγάπη ξεκινά από το μέσα μας. Από τα μικρά, από τα απλά στα πιο μεγάλα και δύσκολα. Θα χρειαστούμε θάρρος για να το κάνουμε αυτό. Θάρρος να αποδεχτούμε επιτέλους όλα εκείνα που κρύβουμε και μας τρομάζουν. Το μυστικό είναι να πάψεις να ακούς αυτή τη φωνούλα στο κεφάλι σου που συνέχεια σου λέει όλα όσα δεν κάνεις καλά και να ακούς περισσότερο τη φωνή που σίγουρα αγνοείς.

Τη φωνή σου λέει «μπράβο, τα κατάφερες, συνέχισε έτσι!».

Είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίζουμε όλα τα αρνητικά στοιχεία του εαυτού μας και να παραβλέπουμε τα θετικά. Για να μπορέσουν όμως και οι άλλοι να μας αγαπήσουν έτσι όπως μας αξίζει, πρέπει πρώτα να το καταφέρουμε αυτό από μόνοι μας. 

Όση αγάπη δώσουμε στον εαυτό μας, τόση και ακόμη περισσότερη θα εισπράξουμε. Αυτό είναι ένα λυτρωτικό βήμα που θα σου δώσει όλα όσα έχεις ονειρευτεί και ακόμη περισσότερα.

Να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου.

Να φροντίζεις τον εαυτό σου και να βάζεις τα όρια σου!

Να πατάς γερά στα πόδια σου και μέσα από το ταξίδι αλλαγών που θα κάνεις, θα ανακαλύψεις γιατί αξίζεις την αγάπη.

Μόλις το καταλάβεις αυτό, θα σου δοθεί απλόχερα.

Julianna Tsamantani

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top