Οι Μουσικές Ανάσες της εβδομάδας· 23/8 | Χριστίνα Δεληγιάννη

“Οι Μουσικές Ανάσες της εβδομάδας”

Ο δρόμος σου είσαι εσύ.

Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Τραγούδι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

“Φεύγεις και πας που ταξιδεύεις

δρόμοι ανοιχτοί τα σύνορά σου είναι όπου αντέχεις.

Όλα είναι αλλού κι όλα για λίγο

όταν δεν ξέρεις πως ο δρόμος σου είσαι εσύ.”

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει για άλλη μια φορά κατάθεση ψυχής με ένα τραγούδι “one man show”, καθώς οι στίχοι, η μουσική και η ερμηνεία είναι όλα δικά του. Προσωπικά θεωρώ πως είναι ένα μικρό αριστούργημα αυτό το κομμάτι, από τα πιο σκοτεινά και από τα πιο “βαθειά” που έχει γράψει ποτέ ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Το τραγούδι είναι γραμμένο σε δεύτερο ενικό πρόσωπο, λες και απευθύνεται στο πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας. Όμως ουσιαστικά απευθύνεται σε εκείνον που μας κοιτάει από τον καθρέφτη, στον ίδιο μας τον εαυτό.

Μέσα από την υπέροχη μουσική και τον απίστευτο λυρισμό της φωνής του, ο Αλκίνοος προσπαθεί να πείσει τον ίδιο και εμάς πως τις επιλογές μας τις κάνουμε μόνοι μας και κανένας άλλος.

“Εσύ γεννάς τη θάλασσα και χτίζεις το καράβι”: Στίχοι από την ψυχή για την ψυχή, που ακούγοντάς τους και ταξιδεύοντάς πίσω στη ζωή μας, ίσως προσπαθούμε και οι ίδιοι να αναθεωρήσουμε τις επιλογές μας ή και να δώσουμε κουράγιο στον εαυτό μας, λέγοντάς του να σταθεί γερά στα πόδια του.

“Ο δρόμος σου είσαι εσύ” λοιπόν, και αν καμιά φορά έχετε ανάγκη από κουβέντα με τον εαυτό σας, βάλτε το να παίζει στο repeat, θα καταλάβετε το γιατί..

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top