Ο Θησαυρός – Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος | Βιβλιοπαρουσίαση

Ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος μας συστήνει τον «Κουτσό». Έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ που αναλαμβάνει να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από τις απειλητικές επιστολές που λαμβάνει ο Θεοδόσης Τσαμπαρδάς.

Οι δύο βασικοί ήρωες της ιστορίας, ο Κουτσόπουλος και ο Τσαμπαρδάς, αμφότεροι πλησιάζουν την περιγραφή ενός alpha male. Ο πρώτος προσπαθώντας να διατηρήσει την εικόνα ενός σκληρού και απρόσιτου ντετέκτιβ και ο δεύτερος χωμένος πίσω από τη δύναμη που του προσφέρει το χρήμα.

Όλα ξεκινάνε όταν ο Τσαμπαρδάς βρει ένα ανώνυμο σημείωμα, με μόνο τις λέξεις Swiss Supercredit Bank γραμμένες. Αμέσως το μυαλό του θα πάει στον αδερφό ενός συνεργάτη του, με τον οποίο είχαν μπλεχτεί σε μια «βρωμοδουλειά».

Οι δύο ήρωες θα βρεθούν σε ένα χωρίο της Μεσσηνίας, όπου συμβαίνουν «τυχαία» γεγονότα. Ένας φόνος και η παρουσία του ατόμου που ο Τσαμπαρδάς κατηγορεί για εκβιασμό, θα αρχίσουν να κινούν υποψίες στον «Κουτσό» ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται και όλες οι ιστορίες έχουν και τον αντίλογό τους. Το παρελθόν ποτέ δεν σε ξεχνάει, όσο και αν προσπαθείς εναγωνίως να ξεφύγεις.

Με αυτά ως βασικά χαρακτηριστικά, ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος συνθέτει ένα σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα. Δόξα, χρήμα, εκδίκηση, ένας θησαυρός. Ιστορίες που μπλέκονται, άνθρωποι που έχουν κάτι να κρύψουν. Όλα μαζεμένα σε ένα χωριό της Μεσσηνίας, μέσα σε ένα καλογραμμένο βιβλίο που αποφεύγει τις φλυαρίες.

Ιδανικό για όσους θέλουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που μιλάει για σύγχρονα θέματα και εγκλήματα που συμβαίνουν γύρω μας.

Συλβάνα Παπαϊωάννου

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν

Ο θησαυρός

 

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Πάνος Κουτσόπουλος, ο επονομαζόμενος «Κουτσός», αναλαμβάνει ν’ ανακαλύψει ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από ανυπόγραφες απειλητικές επιστολές προς τον εργοδότη του Θεοδόση Τσαμπαρδά, πλούσιο επιχειρηματία και γκουρού του δικτυακού μάρκετινγκ, με μόνο περιεχόμενο τρεις λέξεις: Swiss Supercredit Bank. Που παραπέμπουν σε μια υπόθεση απάτης πριν κάποια χρόνια, μ’ εξιλαστήριο θύμα έναν συνεργάτη του Τσαμπαρδά.

Η αναζήτηση οδηγεί σ’ ένα χωριό της Μεσσηνίας πάνω από τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης, εκεί όπου ο ντετέκτιβ, ο εργοδότης του και οι άμεσοι συνεργάτες του σκοπεύουν παράλληλα να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στο χωριό αυτό μόλις έχει συμβεί ένας άγριος φόνος, που φαίνεται να σχετίζεται με μια άλλη αναζήτηση, αυτήν κάποιου αρχαίου θησαυρού. Εκεί θα συναντηθούν όλοι οι κυνηγοί και όλα τα θηράματα, σ’ ένα ραντεβού που μοιάζει μάλλον προκαθορισμένο.

Οι φόνοι θα συνεχιστούν, γιατί τελικά έτσι πρέπει να γίνει. Το μυστήριο καθώς εξελίσσεται προκύπτει τρομακτικότερο από αυτό που φαίνεται. Ο Πάνος Κουτσόπουλος θα φτάσει στη λύση, αλλά όμως δεν είναι αυτή που κατά βάθος επιθυμεί…

Ο Θησαυρός, προσχηματικός ή όχι, είναι βεβαίως το τρόπαιο, το βραβείο, η κινητήριος δύναμη, το El Dorado της ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ, αυτό που μας κινητοποιεί, αυτό που θέτει σε κίνηση τον μηχανισμό.


 

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top