Σειρές που άφησαν εποχή | Πάστα Φλώρα

Όλοι λίγο πολύ έχουμε μία αγαπημένη σειρά. Τα τελευταία γεγονότα του 2020 και η καραντίνα μας βοήθησαν να δούμε νέες σειρές ή να ξαναδούμε κάποιες παλιές αγαπημένες. Για ευνόητους λόγους θα διαλέξω μία σειρά από κάθε είδος.

Κωμωδία

Τα γνωστά sitcoms είναι οι σειρές που μας φτιάχνουν τη διάθεση κάθε φορά που τις βλέπουμε. Με καταστάσεις βγαλμένες από την καθημερινότητα και με αστείρευτο χιούμορ, η κατηγορία αυτή έχει πολλούς λάτρεις. Για την κατηγορία αυτή ευνόητα επέλεξα Τα Φιλαράκια (FRIENDS).

Η σειρά διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, όπου 6 φίλοι μοιράζονται την καθημερινότητα τους. Ίσως και να είναι περιττή η περιγραφή της σειράς αφού παίζεται εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον στην ελληνική τηλεόραση, οπότε σίγουρα όλοι έχουμε δει λίγο.

Η επιτυχία της δεν σταμάτησε με τη λήξη των επεισοδίων αφού κατάφερε να κάνει γενιές να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες και να γελάσουν με το διαχρονικό χιούμορ της. Μάλιστα το 2019 η σειρά ξαναγεννήθηκε με εκδηλώσεις, εφαρμογή στο κινητό και συνεργασίες με εταιρίες για νέα προϊόντα, για τον εορτασμό των 25 χρόνων.

Προς το παρόν, περιμένουμε με ανυπομονησία το πολυσυζητημένο reunion των ηθοποιών, το οποίο αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού. Για όσους επιθυμούν να την ξαναδούν ή να την ανακαλύψουν για πρώτη φορά, η σειρά FRIENDS είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Δράμα

Μία από τις καλύτερες δραματικές σειρές, με ατελείωτες σεζόν και εκατομμύρια πιστούς θαυμαστές είναι το Grey’s Anatomy. Η σειρά ξεκίνησε το 2005 και έχει ήδη 16 σεζόν, χωρίς να έχει τελειώσει ακόμα. Μάλιστα η 17η σεζόν αναμένεται τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το Grey’s Anatomy διαδραματίζεται σε ένα νοσοκομείο και ακολουθεί τις ζωές των γιατρών και των ασθενών, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα αγωνίας που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

GREYS ANATOMY – “Life on Mars?” – A wealthy inventor arrives at Grey Sloan and asks Koracick for help, while Meredith struggles to save a woman with diabetes who has been rationing her insulin. Jo and Link fight to save a young man who fell onto train tracks, and Jackson and Vic’s relationship hits a snag, on an all-new episode of “Grey’s Anatomy,” THURSDAY, MARCH 12 (9:00-10:01 p.m. EDT), on ABC. (Ali Goldstein via Getty Images)
VERA CHERNY, ELLEN POMPEO, JAKE BORELLI

Φαντασία

Δεν θα μπορούσα να βάλω άλλη σειρά σε αυτήν την κατηγορία από το Game Of Thrones. Με 59 βραβεία Emmy και πολλά ακόμα άλλα, η σειρά άφησε εποχή με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον κόσμο. Ξεκίνησε το 2011  και τελείωσε το 2019 με τους θαυμαστές να μην μένουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την τελευταία σεζόν, αφήνοντας όμως πολύ καλές εντυπώσεις συνολικά. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία φανταστική ήπειρο με το όνομα Γουέστερος και την επίσης φανταστική ήπειρο Έσος. Μάχες για τον θρόνο με φανταστικά πλάσματα και υπέροχα σκηνικά, αφήνουν άφωνους τους θεατές. 

Μυστήριο 

Υπάρχουν πολλές καλές σειρές μυστηρίου αλλά επέλεξα μία πιο σύγχρονη σειρά που συγκαταλέγεται στις καλύτερες του είδους. Το How to Get Away With Murder είναι η απόλυτη αστυνομική σειρά, με μυστήριο, φόνους και συνομωσίες. Ακολουθεί τις ζωές κάποιων σπουδαστών νομικής και τις περιπέτειες στις οποίες μπλέκουν προσπαθώντας να καλύψουν έναν φόνο. Η σειρά ξεκίνησε το 2014 και έχει προς το παρόν 6 σεζόν. Μπορείτε να την βρείτε στο Netflix της χώρας μας.

Μαίρη Γρηγοριάδη.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top