Είδαμε: Jozef Van Wissem : Χάσιμο στον ήχο του λαούτου | Ελλάδα Κράλλη

Στις 14 του μηνός παρευρέθηκα σε αυτό το ξεχωριστό live στο Temple Athens στον Κεραμεικό. Χαίρομαι που η φίλη μου Μιλένα μου έδωσε την ευκαιρία να μάθω περισσότερο αυτόν τον καλλιτέχνη.

Όταν φτάσαμε εκεί ήμασταν από τα πρώτα άτομα κοντά στην πόρτα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Η Έλενα Μαλάμου άνοιξε την εκδήλωση με την γλυκιά της παρουσία και τη μελωδική της φωνή. Μας ταξίδεψε σε κόσμους μακριά από την συνηθισμένη καθημερινότητα, ερμήνευσε με τον δικό της τρόπο το Sound of Silence και το Diamonds and Rust. Δεν χρειαζόταν πολλά για να λάμψει. Με μια κιθάρα και τη φωνή της άγγιξε τις καρδιές μας.

Ο Jozef Van Wissem ένας Ολλανδός συνθέτης που μένει στο Μπρούκλιν με παρέα του πάντα το λαούτο, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων. Κέρδισε βραβείο από τις Κάννες το 2013 για τη σύνθεσή του στη ταινία Only Lovers Left Alive (μια ταινία που πρέπει να παρακολουθήσω μιας και μου την έχουν προτείνει αρκετές φορές).

Πριν εμφανιστεί παρατήρησα τον κόσμο που πλήθαινε και αυτό με χαροποιούσε. Εκκεντρικός όταν ανέβηκε στη σκηνή όπως και στον τρόπο που έπαιζε το λαούτο του και τραγουδούσε καθώς ο φωτισμός έκανε εναλλαγές πάνω του.

Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία. Δεν τον είχα ακούσει μέχρι πρόσφατα και χάρηκα πάρα πολύ που στις μουσικές μου επιλογές πλέον θα υπάρχει και αυτός ο μουσικός. Αν δεν τον έχετε ακούσει ποτέ ή σας θυμίζει κάτι ίσως έχετε δει την ταινία που παρέλειψα.

Άραγε γιατί επηρέασε τόσους αυτή η ταινία; Δεν έχω παρά να το μάθω σύντομα!

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top