Είδαμε: Loreena McKennitt – Η βασίλισσα των ξωτικών

Γράφει η Ελλάδα Κράλλη

Είχα την ευκαιρία να απολαύσω την μοναδική Loreena McKennitt στις 26/06/19 στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Χρόνια ολόκληρα γνώριζα λίγα κομμάτια της και σταδιακά ανακάλυψα και τα υπόλοιπα.

Τα μουσικά της ταξίδια σε όλα της τα άλμπουμ έχουν δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις κάθε φορά. Το πιο πρόσφατο ήταν το Lost Souls που αυτός ήταν και ο λόγος για την περιοδεία της.

Ήμουν μαζί με την σχέση μου από τους πρώτους που είχαν καταφθάσει από νωρίς στο μέρος που θα γινόταν η συναυλία. Η φωνή της Loreena την ώρα που έκανε πρόβες μου προκάλεσε αγαλλίαση, ρίγος και συνάμα μεγάλη συγκίνηση.

Υπήρξε ο φόβος των καιρικών συνθήκων και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια αναμονής του κοινού έξω. Η δυνατή μπόρα όμως δεν πτόησε τους θαυμαστές της. Αντίθετα υπήρχε μια ρομαντική ατμόσφαιρα ζευγαριών να έχουν αγκαλιαστεί κάτω από μια ομπρέλα. Επίσης, υπήρχαν αρκετοί που ήταν προετοιμασμένοι με αδιάβροχα.

Περιμέναμε μιάμιση ώρα με την αγωνία ότι μπορεί να ακυρωθεί η συναυλία. Ευτυχώς όμως το θετικό πνεύμα των διοργανωτών και του κοινού έφεραν εις πέρας το αδύνατο. Η μορφή της ήταν αστραφτερή ακόμα και τις λίγες στιγμές που μιλούσε δειλά και ντροπαλά και τα τραγούδια της με μάγεψαν τόσο που σηκώθηκα να χορέψω σαν να ήμουν μαζί με τα ξωτικά.

Έπαιξε κομμάτια από όλα τα άλμπουμ της και χάρηκα τόσο πολύ που το τελευταίο τραγούδι ήταν το Tango to Evora. Με συνεπήρε τόσο αυναισθηματικά η κρυστάλλινη φωνή της αφήνοντας με να χαθώ στους δικούς της κόσμους που είναι πέρα από την ανθρώπινη λογική.

Άξιζε  όλο αυτό το ταξίδι πάρα τις αντίξοες συνθήκες. Πέρα από τα αρνητικά σχόλια του κόσμου εγώ δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ αυτή τη μοναδική εμπειρία που έζησα γιατί ήταν και η σημαντικότερη της ζωής μου.

Έκανε εμφάνιση αμέσως την επόμενη μέρα στο Ηρώδειο στην Αθήνα αφήνοντας και εκεί μια ανεξίτηλη ανάμνηση από μια παραμυθένια γη.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top