Eίδαμε: Παύλος Παυλίδης & B-Movies στην Κεντρική σκηνή Σταυρός του Νότου | Mia

Σύρμα η Λόλα

Ξεκινώντας, να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα είμαι αντικειμενική. Είναι πολλοί οι λόγοι και δεν ενδιαφέρουν και κανέναν για να τους αναπτύξω. Το μόνο που θα πω είναι ότι τόσα χρόνια κάθε live του Παυλίδη είναι σημείο αναφοράς για τη ζωή μου. Όλα τοποθετούνται χρονικά πριν το live στην Τεχνόπολη, μετά το live στο Gagarin, τα Χριστούγεννα που έπαιζε στο Σταυρό, εκείνες τις καλοκαιρινές ημέρες γύρω από το live στην Πλατεία Νερού. Κάθε φορά γεννιέται κάτι νέο, κάποια πτυχή στίχου φωτίζεται μέσα σου, κάποιο μελωδία σε ταξιδεύει αλλιώς και σίγουρα φεύγεις Άλλος.

Το θέμα με τον Παύλο είναι, πέρα από το ταλέντο του, πέρα από την ποίηση που τραγουδάει με έναν απόκοσμα αισθαντικό και αλήτικο, εντελώς δικό του, τρόπο, πέρα από όλα και πάνω από όλα, το πόσο γνήσια και απόλυτα τον αγαπάει κάθε αγόρι και κάθε κορίτσι από κάτω. Το βλέπεις στη σπίθα των ματιών τους, το βλέπεις στο χαμόγελό τους που δε φεύγει ούτε στις μελαγχολικές μελωδίες. Βλέπεις την Αγάπη να κάνει βόλτες κάτω από τη σκηνή, μπροστά στα πόδια του, ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές που συναντιούνται στις συναυλίες του. Δεν ξέρω πώς το βιώνουν τα πολύ νέα παιδιά που δεν σφραγίστηκε η εφηβεία τους από τον ήχο των Ξύλινων Σπαθιών, που τον λάτρεψαν από την Λευκή Καταιγίδα ή τον Μόχα. Μπορώ να μιλήσω με σιγουριά για τους 30-40 που πραγματικά διψάμε για αυτή τη Συνάντηση κάθε λίγους μήνες. Από τη μία, η Υπόσχεση για ένα διαστημικό ταξίδι στο φανταστικό κόσμο του Παύλου με τη Γοργόνα, το Αερικό, Το Νερό που Κυλάει, τη Ρίτα και τη Μαίρη, τη Φωτιά στο Λιμάνι, την Ατλαντίδα και τις Ρόδες, το Δειλιέν και τα Αντικαταπληκτικά. Από την άλλη, αυτές οι λίγες στιγμές που ο αέρας γεμίζει από αναμνήσεις που σε πάνε πίσω στα 16 και θυμάσαι ποιός ήσουν, πώς έβλεπες τον κόσμο και ο Παύλος είναι εκεί ολοζώντανη απόδειξη μπροστά σου να σου γελάει, να χορεύει με την κιθάρα του και να σου λέει ότι όλα είναι καλά, είμαστε ακόμα εδώ μαζί, τίποτα δε χάθηκε.

Ύστερα από αυτήν την εισαγωγή, καταλαβαίνει κανείς, πως τα σχόλια για το χθεσινό live του Παυλίδη και των B-Movies στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου θα είναι διθυραμβικά. Λίγο πριν τις 12, ο Παύλος ήταν εκεί, στα κέφια του, με παλιά και νέα τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο ‘’Μια πυρκαγιά σ’ένα σπιρτόκουτο’’, με την καλύτερη παρέα στα φωνητικά- όπως μας είπε δια μικροφώνου ‘’τι ωραία που τραγουδάτε’’- και για περίπου δυόμιση ώρες ο Σταυρός πήρε φωτιά.  Άνοιξε τη συναυλία με τα Λουλούδια, ‘’βασάνισε’’ γλυκά το κοινό με αναφορές στη Λόλα που δεν είπε, έκανε όμως τη μεγάλη έκπληξη με τη Σιωπή που είχαμε να ακούσουμε καιρό. Ρίγη συγκίνησης για τους φανατικούς, σχεδόν σαν να ακούς εθνικό ύμνο.  Το Γκραν Οτελ και το Χαζοπούλι ήρθαν σαν  πολύ ευχάριστη έκπληξη στο ανκόρ, μόνο με τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα. ‘’Τι ωραίο που είναι να βλέπεις κάποιον να κλείνει τα μάτια και να ξέρεις πως ταξιδεύει μακριά και πιο μακριά και πιο μακριά με το τραγούδι σου..’’, σχολίασε ο Παυλίδης κάποια στιγμή και καταχειροκροτήθηκε. Στην Τροφή για τα Θηρία και το Τώρα αρχίζω και θυμάμαι χορέψαμε μαζί του και χόρεψε μαζί μας. Έγινε κυριολεκτικά ένα με τον κόσμο, μπλέχτηκε με τα νέα παιδιά μπροστά, τραγούδησε μαζί τους το τελευταίο τραγούδι του live και μας καληνύχτισε όπως πάντα λίγο πριν τον χορτάσουμε.

Στην επιστροφή, στη μηχανή του φίλου Πέτρου εννοείται ότι η Λόλα είχε την τιμητική της. Χείλια σαν φλογοβόλα… Τα έχει κάψει όλα.. Σύρμα η Λόλα…. Ου-ου-ου-ου-ου-ουυυ… Λατρεμένες παυλιδικές ιαχές!

Και βέβαια, όλα συνηγορούν στο εξής ένα: oι Παρασκευές του Νοέμβρη ανήκουν στον Παύλο και στον εαυτό μας που θέλει να ελπίζει ακόμα στην Αγάπη.

Mia

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top