Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετέι το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι».

 

Ένας ομοφυλόφιλος ποιητής κατασπαράσσεται από ένα αγριεμένο πλήθος παιδιών. Αυτό είναι και το τελευταίο του –άγραφο– ποίημα. Πίσω του αφήνει μια γυναίκα-μάρτυρα του έργου και της μοίρας του, που δεν θα διστάσει να αρθρώσει αυτό το ποίημα, παρά τον αδυσώπητο πόλεμο που υφίσταται από τους συγγενείς προκειμένου να σωπάσει. Όχι σαν επιθανάτια κραυγή μιας ενοχικής συνείδησης που αυτοτιμωρείται, αλλά σαν σπαραχτικό ύμνο στην αγάπη που, παρ’ όλ’ αυτά, επιβιώνει.

Ο λόγος για το έργο του Τέννεσση Γουίλλιαμς «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» η αυτοβιογραφική του διάσταση του οποίου είναι γνωστή. Στόχος, ωστόσο, δεν είναι να δώσει μια παράσταση ανάλυσης της προσωπικότητας και της ζωής του Τέννεσση Γουίλλιαμς, αλλά να επιχειρήσει να κρατήσει αυτόν τον προσωπικό τόνο για να «αυτοβιογραφήσει», μέσω της ποίησής του, τη δική μας επιθυμία. Ένας θίασος σημαντικών ηθοποιών θα αφηγηθεί αυτή την ιδιαίτερη ιστορία του Τέννεσση Γουίλλιαμς σαν μια παραβολή για την εποχή μας υπό τη σκηνοθετική επίβλεψη της Γεωργίας Μαυραγάνη.

Στις 4 και 5 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Συντελεστές: Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη. Επιμέλεια κίνησης: Σταυρούλα Σιάμου. Σκηνικά – Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα. Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας. Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μητροπούλου. Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Άννα Μάσχα, Γρηγόρης Μπαλλάς, Ελίνα Ρίζου, Ναζίκ Αϊδινιάν.

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top