Είδαμε: Αρχαίων γυναικών πρόσωπα και προσωπεία | Ελλάδα Κράλλη

Γνωρίζοντας προσωπικά την Ειρήνη Πετράκη με είχε καλέσει σε μια θεατρική παράσταση. Δεν είχα καταλάβει αν θα έπαιζε η ίδια ή όχι, αλλά ούτως ή άλλως απόλαυσα το έργο μαζί με τον καλό μου. Αυτό συνέβη την Κυριακή 29/01. Η Ειρήνη Πετράκη ξεκινώντας από το 2011 ως ηθοποιός έφτασε να είναι σκηνογράφος και βοηθός σκηνοθέτη από το 2016. Φυσικά χάρηκα τόσο πολύ για αυτή την εξέλιξή της και θαύμασα πολύ αυτό που παρακολούθησα.

Την ιδέα για το έργο την συνέλαβε η Μαρία Τζανουκάκη (που ήταν δασκάλα της Ειρήνης). Είναι συρραφή μονολόγων σε νεότερη μετάφραση από αρχαία κείμενα.  Αυτή η σύνθεση κειμένων από κωμωδίες και τραγωδίες παρουσιάζει ηρωίδες γνωστές και άγνωστες, οι οποίες έχουν θέση στον λόγο και μας δείχνουν ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα.

Η παράσταση έχει ερευνητικό κυρίως χαρακτήρα. Πραγματεύεται τέσσερις θεματικές (έρωτας, μητρότητα, ιεροτελεστία και πόλεμο) και οι ηρωίδες μέσα από τα λόγια τους παίρνουν θέση.

Ζήτησα από την Ειρήνη να μου πει λίγα λόγια για την καθεμία ηθοποιό και μου είπε ότι ξεχώρισε στιγμές υποκριτικά στην καθεμία.

“Εξαιρετική είναι η σκηνή της Αντίκλειας που κάνει η Τζανουκάκη γιατί κάνει ενδιαφέρουσα σκηνοθετική πινελιά με το να την κάνει να μοιάζει με ψυχή από τον Άδη

Η Νατάσα Παπαδάκη θεωρώ πως είναι εξαιρετική στις κωμικές σκηνές

Αλλά και στη Κασσάνδρα που μοιάζει με άγριο θηρίο

Η Μαριάννα Ξενίδου είναι εξαιρετική ως Μούσα, ειδικά στο κομμάτι που καταριέται τους φονιάδες του γιου της και φυσικά σαν Μητροτίμη που ενσαρκώνει κυριολεκτικά την Ελληνίδα μάνα.

Και τέλος η Μαρία Γούλα είναι τρομακτικά καλή ως Μήδεια”.

 

Ήταν μια πολύ όμορφη παράσταση για μένα. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το είδος θεάτρου. Είχα και χρόνια να δω θεατρική παράσταση και πραγματικά ευχαριστήθηκα. Με ενθουσίασε η ερμηνεία όλων των ηθοποιών. Η καθεμία έβγαζε τον καλύτερο της εαυτό και αυτό ήταν πραγματικά που με συνέπαιρνε.

Οι παραστάσεις άρχισαν Κυριακή 18/12/16 και συνεχίζονται μέχρι τέλη Φεβρουαρίου στο Studio Μαυρομιχάλη. Θα σας πρότεινα να περάσετε μια Κυριακή αν δε έχετε κάτι να κάνετε και να παρακολουθήσετε αυτή την όμορφη παράσταση και πιστέψτε με θα σας μείνει αξέχαστη.

Facebook Page: https://www.facebook.com/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%93%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-887772144592480/

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top