ΝΕΡΑΤΖΙΑ: Μια έκθεση στου Ψυρρή με έργα «του δρόμου»

Ο Nar γύρισε από τη Γερμανία. Δεν κατάφερε να γνωρίσει τον έρωτα ούτε εκεί. Του άρεσε το μυαλό της αλλά η πόλη εκεί δεν έχιε ευκαιρίες και γύρισε στην Αθήνα που έχει πολλά εγκαταλελειμμένα. Η κρίση έχει χτυπήσει τις τσέπες μας αλλά όχι τη δημιουργία. Ο Μάρκος γνώρισε τη Λένα και ακούνε νταμπ στεπ σε αυτοσχέδια πάρτι.

Η Αθήνα τον Οκτώβρη είναι πιο ωραία από το Σεπτέμβρη. Το μαύρισμα του καλοκαιριού έχει ξεθωριάσει και η πόλη έχει πιο πολλά graffiti από ποτέ. Σε λίγα χρόνια ίσως να μην έχει. Ήδη έχουν αρχίσει και τα σβήσουν για να μοιάζουμε περισσότερο με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αντίθετα, οι ξένοι που έρχονται εδώ ενθουσιάζονται με αυτό που συμβαίνει στους τοίχους μας και η μνήμη των φωτογραφικών τους μηχανών γεμίζουν από τα χρώματα των σπρέι. Βανδαλισμός είναι η αρχιτεκτονική και όχι οι μπογιές πάνω στα κτίρια.

Είμαστε νέοι και έχουμε ακόμα όρεξη. Τα όνειρα μας τα ρουφάνε, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Κάποιοι λένε ότι η Αθήνα είναι το νέο Βερολίνο. Ο Μάικ λέει πως το Βερολίνο είναι η νέα Αθήνα. Ίσως δεν στέκει τίποτα απ’τα δύο. Είναι σαν να λες ότι η μπανάνα είναι ο νέος ανανάς.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου θα μαζευτούμε στη Sarri 12 Gallery να παρουσιάσουμε τη δουλειά δεκαεφτά καλλιτεχνών του δρόμου που έχουν στη βάση τους στην Αθήνα. Κάποιοι λένε πως η τέχνη του δρόμου δε χωράει στις γκαλερί και όταν μπει σε αυτές δεν είναι πια «του δρόμου» και ίσως έχουν δίκιο. Ίσως όμως να είναι και ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί αυτή η τέχνη που είναι τόσο εφήμερη. Είναι σα να κάνεις το νεράτζι γλυκό του κουταλιού. Το διατηρείς φρέσκο και έχει και αυτό τη γλύκα του.

Μπορεί να δούμε τέχνη, να πιούμε ρακί, να κάνουμε καραόκε, να ερωτευτούμε, να χωρίσουμε, να βάψουμε, να γνωριστούμε, να ξενερώσουμε, να πάρουμε μπύρες από τον Ραμαντάν. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως 11 και μισή θα τελειώσει η φάση γιατί στην πολυκατοικία μένουν συνταξιούχοι και πρέπει να τους αφήσουμε στην ησυχία τους για να συνεχίσει η γειτονιά να μας αγαπάει.

Σας περιμένουμε!

Σε επιμέλεια της Odette K.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: WD, Nar, Cacao Rocks, N_Grams, Yakou, Fotiz Ontaz, Thisisopium, Billy Eightytwo, Μάρκος Πετρακόπουλος, Zie, RTM, Zofos, Γιώργος Νέσης, Δημήτρης Ντόκος, ξ, Lo-tek, Junius Frey

Εγκαίνια: 8 Οκτωβρίου 2016, 20.00-23.00

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Κυριακή 12.00-19.00

Ελεύθερη είσοδος

Sarri 12 Gallery

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top