Πήγαμε στις Όψεις του Φανταστικού 17/12 | Σταμάτης Γκαβέτας

15170931_650577331775091_2044233562734906437_n

Σήμερα των Φώτων και αφού έδιωξα τους καλικάντζαρους που με εμπόδιζαν να γράψω τόσο καιρό τώρα μπορώ να γράψω με την ησυχία μου για μια εκδήλωση που είχα πάει στις 17 Δεκεμβρίου. Μα σωστά θα σκεφτείτε από τότε που έγινε τώρα θυμήθηκες να γράψεις. Θα δικαιολογηθώ λέγοντας πως μερικές φορές όταν κάτι σε εντυπωσιάζει πρέπει να το αφήσεις στο χρόνο για να σκεφτείς πιο καθαρά. Να κάτσει ο κουρνιαχτός το λένε. Αφού λοιπόν έκατσε και πήρα και την θεία φώτιση μέρα που είναι θα γράψω σήμερις.

Την ημέρα που προανέφερα έπρεπε να πάω σαν εκπρόσωπος του μπλογκ Πάστα Φλώρα να καλύψω μια εκδήλωση των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές του οποίο το εν λόγω μπλογκ ήταν και χορηγός επικοινωνίας. Όταν έφθασα δέχθηκα θερμή φιλοξενία και έκατσα να δω τις παρουσιάσεις των συγγραφέων. Ομολογώ ότι ο μουσικός/συγγραφέας Γιώργος Μπιλικάς έκανε εξαιρετική δουλειά σαν συντονιστής και σεβόταν όλους τους καλεσμένους του δίνοντας τους τον απαραίτητο χρόνο να μιλήσουν και να παρουσιάσουν το έργο τους. Είμαι και ο ίδιος λογοτέχνης και φλερτάρω αρκετά με το φανταστικό στοιχείο οπότε μου ήταν οικείο το περιβάλλον. Οι συγγραφείς από όσο άκουσα ήταν πάρα πολύ καλοί και ελπίζω τα βιβλία τους να διαβαστούν από αρκετό κόσμο γιατί θεωρώ πως αξίζουν.

Οι Συμπαντικές διαδρομές σαν εκδοτικός οίκος έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα στο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας σε μια εποχή που είναι δύσκολη για όλον τον εκδοτικό χώρο. Έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να χωνέψω ας μου επιτραπεί η έκφραση την εκδήλωση που είδα εκείνη την ημέρα. Πηγαίνω περίπου σε τρεις παρουσιάσει  βιβλίων την εβδομάδα και μπορώ να πω ότι αυτή ήταν μακράν η καλύτερη που έχω δει. Δόξα στον Γιάννη Σκαρίμπα και το Πόε!

Καλή χρονιά Σταμάτης Γκαβέτας

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top