Thrifting and Handmade dreams στην Πλάκα

thrifting

Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τους ακόλουθους συνομιλητές που είχαν μια πολύ όμορφη ιδέα. Τη δημιουργία ενός Bazaar σχετικά με ρούχα από δεύτερο χέρι, το vintage όπως και τα χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την ιδέα του thrifting.

Πείτε μας, πώς ξεκίνησε η ιδέα του thrifting από εσάς, και τι ήταν αυτό που σας τράβηξε;

Μας αρέσει απίστευτα να μην αφήνουμε σε αυτό τον κόσμο τίποτα να πάει χαμένο, να μη γίνονται σπατάλες. Η παράταση του χρόνου ζωής ενός ρούχου ήταν πολύ ελκυστική ιδέα, καθώς  ενημερωθήκαμε για τις επιπτώσεις της βιομηχανίας της μόδας στις ζωές των ανθρώπων αλλά και στο περιβάλλον, και τότε ήταν πια ξεκάθαρο για μας πως πρέπει να συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο προς την αλλαγή που θα θέλαμε να δούμε στον κόσμο. Η αγαπη μας για τα μοναδικά και vintage κομμάτια, όπως και για τα second hand, είναι και η φιλοσοφία πίσω από τις σελίδες μας.

Ο κόσμος δείχνει αποδοχή στην τάση αυτή;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται για τέτοια ζητήματα και αυτό είναι ελπιδοφόρο! Όπως και το να επιλέγει κάποιος vintage ή second hand ρούχα είναι αποδεκτό και όχι ταμπού. Θεωρώ ότι η thrifting κοινότητα χρειάζεται να οργανώνει bazaar ώστε να βοηθάει στο shopping therapy που όλοι χρειαζόμαστε. Με την δημιουργία κολεκτίβων και ομαδικών ενεργειών θα καταφέρει η κοινότητα αλλά και οι μικροί δημιουργοί να ανταπεξέλθουν.

Πώς θα αποδίδατε το thrifting με μια φράση;

Σεβασμός στην ύλη και χαρά, μοναδικότητα, έμπνευση και βιωσιμότητα, όπως και το να ερχόμαστε κοντά με όλη την μόδα των τελευταίων δεκαετιών ταυτόχρονα.

Για ποιο λόγο είναι καλό να στηρίζουμε το thrifting;

Επειδή είναι σημαντικό να σεβόμαστε το περιβάλλον και την ύλη γύρω μας και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνεται αυτό. Όταν κάποιος επιλέγει για την γκαρνταρόμπα του vintage ή second hand κομμάτια, πέραν του ότι επιλέγει ρούχα που κουβαλούν ξεχωριστές ιστορίες, και έχουν ήδη αντέξει στο πέρασμα του χρόνου, φυσικά συμβάλει στην προστασία του πλανήτη μας μέσω της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των ρούχων. Το να αποφεύγουμε την γρήγορη μόδα είναι ένα ζήτημα που καλό θα ήταν να αφορά όλους μας.

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη βλέπουμε και 2 νέες κοπέλες να καταπιάνονται με τα χειροποίητα αντικείμενα (κοσμήματα και αξεσουάρ)

Πώς ξεκίνησε για εσάς η ιδέα της δημιουργίας χειροποίητων αντικειμένων από εσάς;

Γειά σας! Είμαι η “tante.maro” και δημιουργώ scrunchies. Μετά την περσινή καραντίνα και το θλιβερό work from home που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει, είχα την ανάγκη να εκτόνωσω δημιουργικά την ενέργεια μου και έτσι πήρα μια ραπτομηχανή και αφέθηκα.

Και εγώ είμαι η “let’s.be.wired” και δημιουργώ χειροποίητα κοσμήματα! Από μικρή το χειροποίητο υπήρχε στην καθημερινότητα μου. Οι γονείς μου ασχολούνταν και αυτοί με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων στο παρελθόν και έτσι πάντα το θαύμαζα και τα εκτιμούσα. Η δική μου ενασχόληση όμως με το χειροποίητο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας ως μια δημιουργική απασχόληση . Aυτή η ενασχόληση μου, με έχει βοηθηθεί πολύ προσφέροντας μου πολλά συναισθήματα. Το κυριότερο είναι η αίσθηση ηρεμίας που προσφέρεται με τη δημιουργία  αλλά και η ικανοποίηση που μου δίνετε βλέποντας σας να τα φοράτε και να σας αρέσουν.

Ο κόσμος δείχνει αποδοχή στην τάση αυτή;

Νομίζω ναι! Μας αρέσει να βρίσκουμε μονάδικα και πρωτότυπα κομμάτια, με χρώμα και εμπνευση μακριά από όσα υπάρχουν στα γνωστά καταστήματα ευρείας κατανάλωσης.

Για σας τι σημαίνει δημιουργία;

‘Ενας κύκλος συναισθημάτων, από την ιδέα, στην δημιουργία, στην προώθηση και στο να αρέσει το τελικό προϊόν. Επίσης, Θα έλεγα πως χειροποίητο σημαίνει δημιουργία με αγάπη

Για ποιο λόγο είναι καλο να στηρίζουμε τις καινούριες δημιουργούς;

Είναι πάντα επιθυμητό σαν κοινωνία να δίνουμε ευκαιρίες, να στηρίζουμε νέες ιδέες και να βοηθάμε τους ανθρώπους να εξελιχθούν. Κάποιος που κρύβεται πίσω από κάτι χειροποίητο έχει χρειαστεί πολλές ώρες δημιουργίας και αποτυχίας για να καταφέρει να κάνει κάτι αρεστό.

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό βάζει και μεράκι, βάζει και δημιουργία γιατί δεν είναι κάτι τυποποιημένο. Είναι κάτι που αφήνει ελεύθερη την φαντασία του δημιουργού. Επίσης που πολλές φορές ο πελάτης μπορεί να έχει την φαντασία και μαζί να φτιάξετε κάτι που αυτό είναι ακόμα πιο τέλειο αν με ρωτάτε. Τέλος δίνετε εργασία σε έναν άνθρωπο και όχι σε ένα μηχάνημα!

Πού θα σας βρούμε για το bazaar, και ποιοι θα συμμετέχετε;

Το καλοκαιρινό pop up bazaar μας θα γίνει 5&6 Ιουνίου στην οδό Βακχου 5 στην γραφική Πλάκα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το 17ο Σύστημα Προσκόπων για την πρόσκληση και την φιλοξενία στο ρομαντικό αυτό νεοκλασικό.

Τι στυλ second hand θα έχετε στο bazaar;

Κυρίως vintage ή antique κομμάτια με ρομαντική αισθητική αλλά και vintage κορδέδες, Πάρα πολλά 90s, 80s αλλά και πανέμορφα ρούχα που είναι πολύ in trend, τόσο πολύχρωμα όσο και ψυχεδελικά. Ολα τα κομμάτια τα επιλέγουμε με πολύ προσοχή και σε πολλες περιπτωσεις τα μεταποιούμε ώστε να γίνουν one-of-a-kind.

Στο bazaar επισης θα μπορεί κάποιος να δει πρώτος την νέα μας συλλογή «The Garden Party Collection», πρωτού ανεβεί στην σελίδα μας (“oceanavintage”), όπως επίσης πολλά κολιέ, βραχιόλια για τα πόδια σε καλοκαιρινούς χρωματισμούς από την “lets.be.wired”.

Μεσα κοινωνικής δικτύωσης

Για τα second hand και vintage outfit, μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram ως @oceanavintage , στο Depop @oceanavintage αλλά και να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο oceanavintage@yahoo.com

στο instagram ως osmia.lignaria
και πάλι στο instagram ως emeraldbones_vintage

Και για τις χειροποίητες δημιουργίες:

Είμαστε οι lets.be.wired και tante.maro, και θα μας βρείτε στο instagram.

 

Συνέντευξη στην Αθηνά Γεωργακοπούλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top