Ακούσαμε: Yiorgos Fakanas Group ft. Bob Franceschini Concert

Yiorgos Fakanas Group ft. Bob Franceschini Concert

Το Σάββατο στις 9/11 πραγματοποιήθηκε στο art music school του Γιώργου Φακανά, ένα καταπληκτικό λάιβ, γεμάτο με τζαζ διαθέσεις και ρυθμούς.

Απο την στιγμή που άρχισα να παρακολουθώ την συναυλία, εντύπωση μου έκανε κυρίως η μεταδοτικότητα των συναισθημάτων και το πάθος των μουσικών, οι οποίοι δεν έπαψαν για λεπτό να δίνουν “τα πάντα” πάνω στη σκηνή.Στο λάιβ ακούστηκαν πολλά κομμάτια απο το προσωπικό άλμπουμ του Γιώργου Φακανά, “Interspirit”, με χαρακτηριστικά τα “Footprints”, “Seviglia” και “Parhelia”, τα οποία απο τους τίτλους και μόνο μαρτυρούσαν μια αισθαντική διάθεση.

Φυσικά και την συναυλία συμπλήρωνε στο έπακρον ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Bob Franceschini, που με ενεργητικότητα μετέδιδε στο κοινό την τζαζ διάθεση της Νέας Υόρκης. Στο τέλος του λάιβ, δεν θα μπορούσα παρά να περιηγηθώ στο ωδείο και να θαυμάσω τις αξιόλογες δουλειές του Γιώργου Φακανά, οι οποίες όχι απλά κοσμούν την ελληνική τζαζ σκηνή, μα φτάνουν εως το εξωτερικό σε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως ο Anthony Jackson.

Είτε λοιπόν είσαι λάτρης της μουσικής (και πόσο μάλλον της τζαζ!), είτε όχι, δεν πρέπει σε καμία περιπτώση να χάσεις την ευκαιρία να ακούσεις το παραπάνω γκρούπ και να απολαύσεις ποιοτική τζαζ μουσική.

Το YFG αποτελείται απο:

Μπάσο – Γιώργος Φακανάς

Σαξόφωνο – Τάκης Πατερέλης (και guest εμφάνιση του Bob Franceschini)

Πλήκτρα – Δημήτρης Σεβδαλής

Τύμπανα – Μένιος Πασιαλής

Το ωδείο βρίσκεται: Λ. Ποσειδώνος 3, Παραλία Ν. Φαλήρου – Μοσχάτου.

 

Σίσσυ Πολιτοπούλου

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top