Συνέντευξη: RSN Live στο Faust 17 Ιανουαρίου | Πάστα Φλώρα

Με αφορμή το live στο Faust, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, η Συλβάνα Παπαϊωάννου έκανε μερικές γρήγορες ερωτήσεις στον RSN.

  • Ποια κομμάτια πρέπει να περιέχει η σωστή λίστα για ένα μακρινό roadtrip και ποια η σωστή λίστα για το ντουζ; 

Σίγουρα το soundtrack ενός road trip για τον καθένα είναι διαφορετικό. Προσωπικά, θα έβαζα έναν δίσκο που δεν είχα ξανακούσει, έτσι ώστε να του δώσω τον χρόνο να τον ακούσω. Στο τελευταίο μου ταξίδι, π.χ., άκουγα τους δίσκους του Tommy Guerrero, ο οποίος είναι εξαιρετικός!

Για το ντουζ, η σωστή λίστα είναι τα μουσικά guilty pleasures του καθένα, ξεκάθαρα!

  • Το πιο έξω –έτη φωτός μακριά– από εσένα κομμάτι που θα ήθελες πολύ όμως να «πειράξεις»

Σίγουρα θα ήταν κάτι από τις σειρές που έβλεπα σαν παιδιί, το knight rider – τα χελονονιντζάκια – thundercats κλπ. Θα μου προκαλούσε τεράστιο ενδιαφέρον να ακούσω μετά από πόσα χρόνια αυτές τις μουσικές που άκουγα σαν παιδί “πειραγμένες” από εμένα σαν ενήλικα.

  • Οι «Ταμπέλες» στη μουσική βοηθάνε ή μπερδεύουν περισσότερο; Ποια από όλες διαλέγεις για τη μουσική σου;

Οι ταμπέλες, εννοόντας τα μουσικά genres, μάς βοηθούν στο να μπορούμε να συνεννοηθούμε πιο εύκολα (από το να λες 50 συγκροτήματα για να μπορείς να καταλάβεις τι μουσική ακούει ο άλλος). Δεν είμαι καθόλου από αυτους τους ανθρώπους που λένε ‘η μουσική ειναι μια’ π.χ. το θεωρώ κοινοτοπία.

Τώρα για την δική μου μουσική θεωρώ οτι κινείται στον χώρο της electronica – trip hop.

  • Με ποιο τραγούδι στο repeat, θα τιμωρούσες κάποιον που ρωτάει «Λοιπόν, μεγάλε, τι μουσική ακούς; Εγώ απ’ όλα»

Με αυτό εδώ!

https://www.youtube.com/watch?v=oavMtUWDBTM

  • Αν αναγκαζόσουν να βγεις με ντουτούκα να διαφημίσεις το live στο Faust, τι θα φώναζες;

Πω, νομίζω οτι θα ήμουν πολύ κακός σε αυτό. Δεν θα το έκανα ποτέ νομίζω!

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
RSN
Ο Rsn (Agogo Records) μαζί με την μπάντα του ”Electric Quartet” για μια και μοναδική εμφάνιση στην σκηνή του Faust!

Παραγωγός, Dj και μουσικός, ο RSN ξεκίνησε την καριέρα του σε νεαρή ηλικία, έχοντας μουσικές επιρροές από τη χρυσή εποχή της hip hop αλλά και της jazz/ hip hop. Αργότερα, με άξονα τις soul, funk και trip hop, ανακοίνωσε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Muddy Roads (2011, Breathe Rec-ords). Ακολούθησαν οι Rsn – Play that funky music (2012, self independent re-lease), We got Music (2013, The sound of everything / Cobalt), Analog Memories (2015, Minos EMI / Universal), Strange Eyes (2018, Agogo Records – Germany) / Victory (Single/ 2019, Agogo Records – Germany).

Από το 2009 μέχρι και σήμερα, ο RSN συνεργάζεται ως Dj με το γνωστό βρετανικό συγκρότημα Belleruche, κορυφαίο στην παγκόσμια turntable soul σκηνή, πραγματοποιώντας πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα αλλά και περιοδείες σε Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Σουηδία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία και αλλού.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο δίπλα σε ονόματα όπως The Wailers, Charles Bradley, Kid Loco, Zaz, Waldec, ενώ έχει ανοίξει συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι Alpha Blondy, Dj Krush, Wax Tailor, Parov Stellar και άλλους. Μεταξύ άλλων, το 2016 ανέλαβε να διασκευάσει το σήμα του ραδιοφωνικού σταθμού Kosmos (σε σύνθεση Πλάτωνα Ανδριτσάκη) όπου συνεργάστηκε με την ορχήστρα των Μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, στο στούντιο του σταθμού.

To 2014 ανέλαβε το βασικό theme, τη μουσική επιμέλεια και έπαιξε live στην διοργάνωση του TEDx Academy στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπογράφει τη μουσική του ντοκιμαντέρ της βρετανικής Guardian Greece’s Biggest Hospital (2010), του Debtocracy  (Άρης Χατζηστεφάνου, 2010) καθώς και του τηλεοπτικό spot των Γιατρών του Κόσμου (2011).

Έχει κάνει την παραγωγή σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών, όπως το Gone Home και το While Everyone Sleeps του Keenya από την Hush Hush Records (Seattle / USA). Τα remixes του Down in Mexico, All the People, Ι’m coming home και Hang on to a Dream, έχουν ξεχωρίσει σε δεκάδες ραδιόφωνα και μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα.
Ώρα έναρξης: 21:30

 

Facebook Page: www.facebook.com/arisrsn

Soundcloud Page: http://soundcloud.com/arisrsn   

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top