Τραγούδια του έρωτα, της γης και τ’ουρανού | Πρόζακ Καφενείο

Ὁ Γιώργος Καλογήρου, η Αργυρώ Χριστοδούλου και η Βερόνικα Αλωνεύτου, με τραγούδια από την ευρύτερη ελληνική μουσική δημιουργία και με συνθέσεις του Γιώργου Καλογήρου, τραγουδούν τη γη, τον ουρανό και τον έρωτα.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 20:30.

Είσοδος 5 ευρώ.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Γιώργος Καλογήρου
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1981. Από την ηλικία των οκτώ ετών πήρε μαθήματα βιολιού και ανώτερων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών στο λαούτο, δημοτικό τραγούδι, θεωρία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής και στη βυζαντινή μουσική (πτυχίο, δίπλωμα) στη σχολή βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής «Eν Χορδαίς» στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα κρητικού λαούτου με τον Γιώργη Ξυλούρη.
Συνεργάστηκε με τους συνθέτες Χρυσόστομο Σταμούλη, Μιχάλη Χριστοδουλίδη και Χρήστο Λεοντή σε συναυλίες και δισκογραφικές τους δουλειές ως ερμηνευτής.
Έγραψε μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές.
Το 2009 κυκλοφόρησε την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο: «Καλά το λεν για το φεγγάρι…» σε στίχους του ιδίου, Παναγιώτη Θωμά και σε ποίηση Κώστα Μόντη, Κυριάκου Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Πασιαρδή, Βασίλη Μιχαηλίδη και Στασίνου.
Το 2010 κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο: «Ο τεπάρισσος» σε ποίηση Γιάννη Κυπρή στην οποία συμμετέχει η Σοφία Παπάζογλου. Με συνεργάτες του φτιάξανε το μουσικό σχήμα «Ενδοχώρα» με το οποίο παρουσίασε τα τραγούδια του με συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία. Το Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε με συναυλία στη Λευκωσία την τελευταία του συνθετική δουλειά με τραγούδια σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.
Από το 2011 εργάζεται ως καθηγητής μουσικής σε Μουσικά Λύκεια στην Κύπρο.
Το 2012 αναλαμβάνει επίσης τη διεύθυνση της χορωδίας του Δήμου Δερύνειας.

Αργυρώ Χριστοδούλου
Γεννήθηκε στη Λευκωσία όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου και φωνητικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Berklee College of Music στην κατεύθυνση Professional Music. Υπήρξε lead singer του συγκροτήματος Θαλασσινό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ροκ συγκροτήματος Αντίπερα Όχθη, δίνοντας συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία. Συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις του Greek Music Ensemble στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και καθηγητή Παναγιώτη Λιαρόπουλου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τους συνθέτες Σταύρο Μακρή και Γιώργο Καλογήρου, διδάσκοντας παράλληλα φωνητική και κάνοντας εμφανίσεις στην Κύπρο.

Βερόνικα Αλωνεύτου
Η Βερόνικα Αλωνεύτου γεννήθηκε στη Λευλωσία το 1990. Μελέτησε πιάνο με τη Λουίζα Τοκατλιάν και Μαριόλα Χαριτίδου, φλάουτο με τη Svetlana Ristic και θεωρητικά με τη Γιάννα Θαλασσινού και τον Κώστα Ευαγγέλου. Αποφοίτηαε από το τμήμα μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπισημίου Αθηνών και παράλληλα μελέτησε σαντούρι με τον σαντουριέρη Μάριο Παπαδέα. Συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς όπως: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κυριάκο Γκουβεντά, Σόλων Λέκκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, μαρία Πλουμή, Παύλο Μιχαηλίδη, Γιώργο Καλογήρου και άλλους. Συμμετέχει σε ποικίλες μουσικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ανήκει στα μουσικά συγκροτήματα “Σαντούτο” και “Sandy Brour”, συμπράττει μουσικά μαζί με πολλούς φίλους – μουσικούς και διδάσκει σαντούρι στα μουσικά σχολεία του Υπουργείου Παιδείας.

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top