Διαβάσαμε: Αγκάθια και τριαντάφυλλα – Sarah J. Maas | Πάστα Φλώρα

Έκλεψε μια ζωή. Τώρα πρέπει να πληρώσει με την καρδιά της.

Η Φέιρα είναι μια νεαρή κυνηγός η οποία αγωνίζεται καθημερινά για να εξασφαλίσει την επιβίωση της οικογένειας της.

Όλα στη ζωή της θα αλλάξουν όταν θα σκοτώσει ένα ξωτικό μεταμορφωμένο σε λύκο και θα αναγκαστεί να πληρώσει το τίμημα για το έγκλημα της ακολουθώντας έναν από τους άρχοντες των ξωτικών, τον Τάμλιν, στην αυλή του, όπου θα ανακαλύψει ότι εκείνος και οι υπήκοοι του βρίσκονται υπό την επήρεια μίας κατάρας.

Θα καταφέρει η Φέιρα να ελευθερώσει τον Τάμλιν αλλά και ολόκληρη την επικράτεια των ξωτικών από τον ζυγο της αδίστακτης Αμαράνθα ή θα καταδικάσει αυτόν και τον κόσμο του για πάντα ;

Το «Αγκάθια και τριαντάφυλλα»  αποτελεί το γνωστότερο ίσως retelling του παραμυθιού «Η πεντάμορφη και το τέρας».

Η συγγραφέας καταφέρνει, να μείνει πιστή στο πρωτότυπο και ταυτόχρονα, να δημιουργήσει έναν δικό της, υπέροχο σουρεαλιστικό κόσμο.

Το βιβλίο είναι καλογραμμένο και σε κρατάει σε διαρκή αγωνία, ενώ οι περιγραφές είναι γλαφυρές, παραστατικές και σε κάνουν να νοιώθεις μέρος του μαγευτικού κόσμου που δημιουργεί η συγγραφέας.

Όσον αφορά τους χαρακτήρες είναι όλοι τους πολύπλευροι και έχει ο καθένας τη δίκη του ξεχωριστή ιστορία, πράγμα που σε βοηθάει να τους γνωρίσεις καλύτερα και να δεθείς μαζί τους.

Προσωπικά λάτρεψα τον Λούσιεν λόγω της ευφυΐας του και του αστείρευτου σαρκασμού του και τον Ρίσαντ, γιατί πιστεύω, ότι είναι πολλά παραπάνω από το προσωπείο του σκληρού και άκαρδου άρχοντα, που δείχνει στους άλλους.

Επίσης μου άρεσε πολύ η Αμαράνθα, διότι πιστεύω, ότι έχει, ότι χρειάζεται ένας επιτυχημένος κακός και προσθέτει μία ιδιαίτερη πινελιά στην ιστορία.

Τέλος η συγγραφέας ισορροπεί άψογα ανάμεσα στην δράση και τον ρομαντισμό, χωρίς το ένα να υπερτερεί έναντι του άλλου. Προσωπικά δεν μπόρεσα να εκλάβω τον έρωτα μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, καθώς η Φεϊρα αποτελούσε την μοναδική ευκαιρία του Τάμλιν να γλυτώσει από την κατάρα και προσωπικά δεν μπορώ, να πιστέψω, ότι γίνεται ένας “έρωτας”, που πηγάζει από την ανάγκη για επιβίωση και στην ουσία είναι καταναγκαστικος μπορεί, να είναι παράλληλα αληθινός , όμως πρέπει, να παραδεχτώ, ότι η σχέση μεταξύ τους εξελίχθηκε πολύ ομαλά και ρεαλιστικά.


Βαθμολογία: 8/10

Τίτλος: Αγκάθια και τριαντάφυλλα

Συγγραφέας: Sarah J. Maas

Εκδόσεις: Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελίδες: 528

Είδος: Λογοτεχνία του φανταστικού

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο του βιβλίου, που μου διέθεσαν.

Ιωάννα Δημητσάνου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top