Now Reading
Διαβάσαμε: Η αρπαγή της Άνι Θορν, CJ Tudor | Πάστα Φλώρα

Διαβάσαμε: Η αρπαγή της Άνι Θορν, CJ Tudor | Πάστα Φλώρα

Η αρπαγή της Άνι Θορν

Η αρπαγή της Άνι Θορν

Μετά το ντεμπούτο της, Ο άνθρωπος κιμωλία, η C.J. Tudor –η βρετανίδα Stephen King, όπως επανειλημμένα έχει χαρακτηριστεί από κοινό και κριτικούς– επέστρεψε με το νέο της θρίλερ.

Το story με μια ματιά

Τότε…

Ένα βράδυ, η Άνι εξαφανίστηκε. Όλοι έβαλαν το χειρότερο στο μυαλό τους. Ως εκ θαύματος, μετά από σαράντα οκτώ ώρες επέστρεψε. Κάτι είχε συμβεί όμως στην αδερφή μου. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το μόνο που ξέρω είναι πως, όταν επέστρεψε, δεν ήταν η ίδια. Δεν ήταν η δική μου Άνι. Δεν ήθελα να το παραδεχτώ, αλλά μερικές φορές μου προκαλούσε τρόμο.

Τώρα…

Εμφανίστηκε ένα μήνυμα στα Εισερχόμενα. Παραλίγο να το διαγράψω αμέσως, αλλά τελικά το άνοιξα. Ξέρω τι συνέβη στην αδερφή σου. Συμβαίνει ξανά…

Η άποψη

Μια μητέρα και ένας γιος βρίσκονται νεκροί μέσα στο αγρόκτημά τους. Κατά τα φαινόμενα η μητέρα σκότωσε το παιδί της και έπειτα αυτοκτόνησε. Πάνω όμως από το πτώμα του αγοριού, ο τοπικός αστυνομικός βρίσκει γραμμένη, με αίμα, τη φράση: ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ.

Το βιβλίο ακολουθεί τον αδερφό της Άνι, Τζο Θορν, έναν δάσκαλο ο οποίος επιστρέφει στη γενέτειρά του, για να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη στην αδερφή του. Μέσα από πρωτοπρόσωπη αφήγηση μας εξιστορεί το παρελθόν, τόσο το δικό του όσο και της αδερφής του.

Αμετανόητος χαρτοπαίκτης, εθισμένος και οριακά με τα χρέη του να αποβαίνουν «μοιραία», προσπαθεί μάταια να ξεφύγει από το παρελθόν το οποίο τον κυνηγά. Το Άρνχιλ δεν είναι ένα φιλόξενο χωριό και μόνο ένας «ξοφλημένος» δάσκαλος θα δεχόταν μετάθεση εκεί.

Ο Τζο όμως έχει τους λόγους του να επιστρέψει. Αρχικά, δεν αποκαλύπτει ότι σχετίζεται με το μέρος, αλλά γρήγορα γίνεται αντιληπτή η επιστροφή του, από παλιούς γνώριμους. Θα μάθει τι συνέβη στην αδερφή του, με τον δύσκολο τρόπο.

Μέσα από το παρελθόν και το παρόν του Τζο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα καλογραμμένο θρίλερ, το οποίο ενσωματώνει έξοχα το φαινόμενο του bullying. Η συγγραφέας δεν διστάζει να σκιαγραφήσει ένα σκοτεινό και πνιγηρό σχολικό περιβάλλον.

Σιγά σιγά, η ιστορία της Άνι ξεδιπλώνεται και εμείς βυθιζόμαστε μέσα σε ένα μακάβριο και απειλητικό ανάγνωσμα. Η αρπαγή της Άνι Θορν είναι ένα σκληρό βιβλίο. Θέλει γερό στομάχι, καθώς δεν μένει μόνο στις βασικές αρχές ενός καλού αστυνομικού μυθιστορήματος, αλλά πραγματεύεται με τον κατάλληλο τρόπο τον εκφοβισμό και τη βία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η C.J Tudor γεννήθηκε στο Σόλσμπερι και μεγάλωσε στο Νότινχαμ, όπου ζει μέχρι σήμερα με τον σύντροφο και την κόρη της. Αγαπούσε από μικρή τη λογοτεχνία, ιδίως τη σκοτεινή και μακάβρια. Όταν οι φίλοι της διάβαζαν Τζούντι Μπλουμ, εκείνη καταβρόχθιζε με μανία τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ και του Τζέιμς Χέρμπερτ.

Το πρώτο της βιβλίο, Ο Άνθρωπος Κιμωλία, έγινε παγκόσμιο best seller, μεταφράστηκε σε 38 χώρες και τα τηλεοπτικά του δικαιώματα αγοράστηκαν από την EUE/Sokolow.

Απέσπασε το βραβείο Dead Good και ήταν υποψήφιο για τα βραβεία National Book Award στην κατηγορία θρίλερ και CWA Dagger. Η Αρπαγή της Άνι Θορν είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο Twitter @CJTudor και στο Facebook @CJTudorOfficial.

Ταυτότητα Βιβλίου

Η αρπαγή της Άνι Θορν, C.J. Tudor – Εκδόσεις Κλειδάριθμος 

Συλβάνα Παπαϊωάννου 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Scroll To Top