Καϊζέν: Αλλάζω προς το καλύτερο – Κρίστι Βανμπρεμέρς | Βιβλιοπαρουσίαση

Όλοι μας κάποια στιγμή νιώθουμε έντονη ανάγκη για αλλαγή. Πως, όμως, θα αλλάξουμε και από που θα ξεκινήσουμε; Η μέθοδος Καϊζέν είναι μια φιλοσοφία ζωής που προέρχεται από την Ιαπωνία και προτάσσει την ιδέα « λίγο κάθε μέρα».  

Ανακάλυψε το δικό σου προσωπικό μονοπάτι, βοήθησε το κομμάτι του εαυτού σου που φαίνεται σβηστό, αλλά αδημονεί να ζήσει, να περπατήσει, να ανθίσει ξανά! 

  • Άκου μια μικρή φωνή μέσα σου που ζητάει την αλλαγή 
  • Άλλαξε τις συνθήκες σου και βγες από το Comfort Zone που έχεις δημιουργήσει 
  • Ενθάρρυνε τον εαυτό σου και ανάλαβε δράση 

Αυτό το βιβλίο είναι για εσένα που έχεις την επιθυμία να συμβεί κάτι διαφορετικό και καλύτερο! Για εσένα που έχεις το θάρρος να το κάνεις να συμβεί. 

Ποιο είναι, λοιπόν, το επόμενο μικρό σου βήμα; 

H λέξη Kaizen, μεταφράζεται στα ιαπωνικά σε «αλλαγή προς το καλύτερο». Η σημασία της σαν έννοια είναι όμως κάτι παραπάνω: είναι ένα μοντέλο που αναφέρεται στην φιλοσοφία και τις πρακτικές οι οποίες εστιάζουν στην συνεχή βελτίωση των διαδικασιών, των ισχυουσών συνθηκών σε όλους τους τομείς της ζωής μας, είτε πρόκειται για τον επαγγελματικό μας χώρο είτε σε προσωπικό επίπεδο. Το kaizen μας καλεί για μία αέναη προσπάθεια για βελτίωση, μέσα από πολλά και μικρά βήματα. Τομείς με εφαρμογή του Κάιζεν είναι: η διοίκηση επιχειρήσεων, ο χώρος της υγείας, ο χώρος της ψυχοθεραπείας, το life coaching, οι δημόσιοι κρατικοί μηχανισμοί, ο τραπεζικός τομέας, ο τομέα της μεταποίησης. 

Το «Καϊζέν» της Κρίστι Βανμπρεμέρς, είναι ένα εγχειρίδιο well being. Ένας οδηγός ζωής,  εντός του οποίου μπορούμε να βρούμε χρήσιμες και έξυπνες συμβουλές, προκειμένου να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Πρόκειται για ένα εσωτερικό ταξίδι προς την αλλαγή. Το εφαλτήριο αυτού του ταξιδιού και ο δρόμος προς την αλλαγή είναι μακρύ, χρειάζεται χρόνος, επιμονή και υπομονή για να πετύχει κανείς τους στόχους του. Είσαι σίγουρος για αυτή σου την απόφαση; Αν ναι, ξεκινάμε!  

Αναμφισβήτητα, η αδράνεια και η απάθεια είναι πιο ξεκούραστες και βολικές έννοιες, από ότι η δράση και η κίνηση. Πολλοί άνθρωποι έχουν την εσωτερική ανάγκη να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους, αλλά δε γνωρίζουν  τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τις κάνουνκαθώς επίσης και προς πια κατεύθυνση να κινηθούν. Όλα αρχίζουν από το τι αποζητάει η ψυχή μας, ποια είναι αυτή η επιθυμία μας που είναι ικανή να μας ξεσηκώσει και να μας οδηγεί στην δράση.  

Στο βιβλίο αυτό, ο αναγνώστης θα βρει όλα όσα χρειάζεται, για να πετύχει την αλλαγή στη ζωή του που θα του επιφέρει την γαλήνη και την ηρεμία που χρειάζεται.  

«Όλες οι μεταμορφώσεις ξεκινούν με την ερώτηση: Τι θα γινόταν αν…;» 

 – Τζόσελιν Κ. Γκλέι 

 

Κατερίνα Ζάχαρη

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Διαβάστε ένα απόσπασμα:

https://minoas.gr/PDF/32265_Preview.pdf

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: