Το DNA του Θεού – Δημήτρης Βορίλας

Το DNA του Θεού

Ο Ίωνας, ένας επιστήμονας Βιοτεχνολογίας, μαζί με τους συναδέλφους του, έρχεται αντιμέτωπος με τη σπουδαία ανακάλυψη που είχε κάνει ο αρχηγός της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Όταν ο τελευταίος του αποκαλύπτει πως χάρη στην έρευνά του είναι σε θέση να ψηφιοποιεί το DNA των οργανισμών, μια σειρά από ηθικά διλλήματα έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την παράδοσή της στο ανθρώπινο είδος. Λίγο μετά, ο καθηγητής Γιαννόπουλος εξαφανίζεται και το μυστηριώδες κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται, παρασύροντας μαζί του των Ίωνα και φέρνοντας στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά, που κουβαλάνε απώλειες και αντικρουόμενα συναισθήματα. Θα καταφέρει ο Ίωνας να βρει την άκρη του νήματος ή οι εξελίξεις θα των προλάβουν; Άνθρωπος ή Θεός;

Το μυθιστόρημα του Δημήτριου Βορίλα, επιχειρεί να ταξιδέψει τους αναγνώστες στα άγνωστα (για το ευρύ κοινό) επιστημονικά εργαστήρια βιοτεχνολογίας και στις ιδιαίτερες ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα σε αυτά.

Το βιβλίο « Το DNA του θεού», δεν υστερεί καθόλου από τις έντονες εικόνες δράσης, περιπέτειας και φαντασίας. Η αναγνωστική εμπειρία και οι δυνατές εικόνες που ζωντανεύουν μπρος στα μάτια μας, μας εγείρουν έντονα συναισθήματα και μας φέρνουν αντιμέτωπους με διάφορα ηθικά διλήμματα. Μιλάμε για ένα βιβλίο που μας δείχνει πως θα ήταν, αν η επιστήμη τελικά έφτανε σε κάποια αποτελέσματα σε θέματα που θα άλλαζαν τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού από την αρχή μέχρι το τέλος, με μία ιστορία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις μας. Μέσα από το βιβλίο αυτό, ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με υπαρξιακά ερωτήματα όπως, από που καταγόμαστε πραγματικά και ποιος είναι αυτός ο ένας και μοναδικός σύνδεσμος ανάμεσα σε όλους και όλα. Γινόμαστε αυτόπτης μάρτυρες μιας ιστορίας γεμάτης με ανατροπές, μυστήριο και γεγονότα που δεν περιμένετε.

Ο συγγραφέας αποτυπώνει στο χαρτί μια ενδιαφέρουσα ιστορία επιστημονικής φαντασίας, με πρωταγωνιστή τον Φιλάρετο Ίωνα, έναν ευυπόληπτο επιστήμονα της  Βιοιαρτικής, ο οποίος μαζί με την ερευνητική του ομάδα  ανακαλύπτουν τον τρόπο ψηφιοποίησης του DNA των οργανισμών. Ωστόσο, μέσα από μία σειρά γεγονότων που θα ακολουθήσουν, έρωτες, επικίνδυνα και περίεργα συμβάντα, θα διαπιστώσει ότι τίποτα δεν είναι απλό και σίγουρα όσα προσπαθούν να μάθουν είναι πολύ πιο επικίνδυνα απ’ όσο δείχνουν. Τι γίνεται όταν τελικά μία τέτοια έρευνα βγάζει αποτελέσματα; Τι γίνεται όταν κι άλλοι θέλουν να εμπλέκονται σε αυτό; Και τέλος, τι γίνεται όταν δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς;

Το μυθιστόρημα του Δημήτριου Βορίλα «Το DNA του θεού», είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο που θα μας ταξιδέψει στο μαγικό χώρο των επιστημονικών εργαστηρίων, γινόμαστε και εμείς καταξιωμένοι επιστήμονες και εντασσόμαστε στην ομάδα του καθηγητή Ευάγγελου Γιαννόπουλου και παίρνουμε μέρος στις έρευνες σχετικά με την ψηφιοποίηση του DNA των οργανισμών. Εύπεπτο και ευχάριστο, «Το DNA του Θεού» είναι ένα βιβλίο που θα σας αποζημιώσει, καθώς  η πλοκή του δεν θα σας αφήσει στιγμή να χάσετε το ενδιαφέρον σας για αυτό.

Κατερίνα Ζάχαρη

Το DNA του Θεού

%d bloggers like this: