Show Business – Θωμόπουλος Ανδρέας / Κουτσάκης Πολυχρόνης

Υπάρχει ένας χώρος όπου οι μεγαλύτεροι ονειροπόλοι συνυπάρχουν με τους μεγαλύτερους απατεώνες. Οι πιο αθώοι γκριζάρουν δίπλα στους πιο επικίνδυνους εγκληματίες. Καλώς ήρθατε στη Show Business. 

Αθήνα, 2011: Η νεαρή Μελίνα περνάει από γραπτή συνέντευξη για να εργαστεί σε πολυεθνική διαφημιστική εταιρεία. Προκειμένου να εντυπωσιάσει τον διάσημο επικεφαλής της εταιρείας, Άλεξ Ράνθο, καταστρώνει στο χαρτί ένα εξωφρενικό διαφημιστικό σχέδιο. 

Λος Άντζελες, 2019: Ο Τζακ Κουίν, πρώην μεγάλος χολλυγουντιανός σταρ, προσπαθεί να βρει έναν ρόλο για να ξαναφτιάξει την καριέρα του. Ασκεί μεγάλη πίεση στον ατζέντη του, κι εκείνος τότε αποφασίζει να τηλεφωνήσει στον παλιόφιλό του Άλεξ Ράνθο, που πλέον ζει στην Ελλάδα. Ο Άλεξ, ερωτευμένος με τη Μελίνα και παθιασμένος με την έξαψη της αδρεναλίνης που του προκαλεί η δουλειά του, θυμάται το προ οκταετίας επικίνδυνο σχέδιο της Μελίνας και αποφασίζει να το εφαρμόσει. 

Το θρίλερ έχει μόλις αρχίσει. 

Το «Show Business» των Ανδρέα Θωμόπουλο και Πολυχρόνη Κουτσάκη, είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, στις σελίδες του οποίου παρακολουθούμε μια ιστορία από εκείνες που γεννιούνται και υλοποιούνται στον σκοτεινό χώρο της Show Biz.  

Πρόκειται για ένα διαφημιστικό σχέδιο, που είχε σχεδιαστεί από την Μελίνα μια ανερχόμενη δημοσιογράφο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει από την ίδια η φιλοδοξία υλοποίησής του. Μερικά χρόνια αργότερα, ο Άλεξ Ράνθου, επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρίας στην οποία δουλεύει, θα θελήσει να πραγματοποιήσει αυτό το σχέδιο, αγνοώντας όλους τους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή του η απόφαση.  

Στην προσπάθειά του να ελέγξει όλες τις πιθανές απειλές που μπορούν να υπάρξουν, ο Άλεξ θα απευθυνθεί για βοήθεια στον ξάδερφό του, διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Μιχάλη Λάπππα. Μπορεί άραγε  κανείς να ελέγξει όλες τις συνέπειες ενός τόσο επικίνδυνου σχεδίου; 

Η γλαφυρή αφήγηση των Ανδρέα Θωμόπουλο και Πολυχρόνη Κουτσάκη, παρασέρνει τον αναγνώστη και τον ταξιδεύει στον λογοτεχνικό τους κόσμο, προσφέροντάς του την δυνατότητα να ταυτιστεί με τους ήρωες του μυθιστορήματος. Οι συγγραφείς, με τον περίτεχνο τρόπο γραφής του, σκιαγραφούν λεπτομερώς τα πρόσωπα της ιστορίας, καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσει μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα, η οποία αποτελεί το έναυσμα για προσήλωση των αναγνωστών στην ιστορίες των ηρώων, οι οποίες περίτεχνα μπλέκονται μεταξύ τους. 

Μέσα από την επιτυχημένη σκιαγράφηση των λογοτεχνικών χαρακτήρων, όλοι οι χαρακτήρες γίνονται ιδιαιτέρως ρεαλιστικοί. Ο αναγνώστης αισθάνεται ότι βρίσκετε και ο ίδιος μέσα σε εκείνη την διαφημιστική εταιρία και παρακολουθεί η δις όμασις την υλοποίηση του ριψοκίνδυνου σχεδίου , ταξιδεύει μαζί με τους ήρωες του μυθιστορήματός μας στα σκοτεινά μονοπάτια της show business και βιώνει στιγμές της καθημερινότητά τους. 

«Υπάρχει ένας χώρος όπου οι μεγαλύτεροι ονειροπόλοι συνυπάρχουν με τους μεγαλύτερους απατεώνες.» 

 Κατερίνα Ζάχαρη

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ:

https://www.patakis.gr/files/1193008.pdf

 

Leave a Reply