Το Φάντασμα, τα Μωβ Έλατα & Άλλες Λεπτομέρειες – Αναστασία Τοπαλίδου

Λένε πως ένα βιβλίο μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος και συντροφιά του ανθρώπου. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μια συλλογή κειμένων, μικρών ιστοριών, κοινωνικών κατά βάση, που στόχο έχουν να σε προβληματίσουν. Ένα τέτοιο μικρό αλλά ουσιαστικό βιβλίο είναι εκείνο της Αναστασίας Τοπαλίδου, ‘Το φάντασμα, τα μωβ έλατα & άλλες λεπτομέρειες’, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

Ξεκινώντας το βιβλίο, δεν είσαι σίγουρος για το τι θα διαβάσεις στις επόμενες σελίδες. Το μόνο σίγουρο είναι πως δημιουργείς εικόνες. Άνθρωποι, μέρη, χρώματα. Είναι σχεδόν αδύνατον να διαβάσεις για τα μωβ έλατα ή το κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα και να μην κλείσεις τα μάτια να τα δεις.

Όμως, οι ιστορίες της Τοπαλίδου, δεν μένουν εκεί. Σου μιλούν για ανθρώπους καθημερινούς, απλούς, γεμάτους διδάγματα. Χαρές και λύπες ενώνονται και γίνονται μαθήματα για τον αναγνώστη. Ιστορίες δοσμένες με ένα ξεχωριστό τρόπο, που σε κάνουν να νιώθεις οικεία.

 Ιστορίες που αφορούν σε θέματα της οικογένειας, τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της, αφηγήσεις για τη μοναδικότητα του καθένα, ιστορίες που αγγίζουν τη πραγματικότητα που βιώνουν άνθρωποι γύρω μας.

Έρωτες, οικογενειακά δράματα, απορρίψεις αλλά και  εξαρτήσεις, συνθέτουν τις σελίδες του βιβλίου της Τοπαλίδου, η οποία καταφέρνει να σε κάνει να αναρωτηθείς. Βαθιά μέσα σου ξέρεις πως όλα αυτά συμβαίνουν στην κοινωνία του σήμερα, απλώς φοβάσαι να τα παραδεχτείς.

Ένα βιβλίο μικρό, με μεγάλες ιστορίες να σου διηγηθεί. Γλυκόπικρες όλες. Σου περνάει όλα τα μηνύματα που χρειάζεσαι και για αυτό αξίζει λίγο από τον χρόνο σου.

‘Είναι κάτι χειμώνες που είμαστε όρθιοι από ελπίδα όπως ένα μπουμπούκι τριαντάφυλλο στη χειμωνιά’

Έφη Καράμπελα

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή:

Το Φάντασμα, τα Μωβ Έλατα & Άλλες Λεπτομέρειες

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top